Premijerka na štandu Generali Osiguranja - Men`s Health

Premijerka na štandu Generali Osiguranja

“Kompanija je prethodnih godina mnogo radila na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede. Nekoliko godina vec koristimo dron koji omogucuje precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogucava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrduje stanje useva, eventualna oštecenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena”, istakao je.

Kompanija Generali je ucinila i korak više. Na ovogodišnjem sajmu bice predstavljena na domacem tržištu osiguranja – aplikacija za procenu šteta na usevima i plodovima. To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u osiguranju poljoprivrede kojim se pruža podrška razvoju ove oblasti. Na pitanje Premijerke da li se gradani Srbije osiguravaju, g-din Filipovic rekao je da je svest gradana o osiguranju inace mala, da je osiguranjem pokriveno oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom ucini još više da se situacija promeni.

Ministar poljoprivrede g-din Branislav Nedimovic istakao je da ce država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što ce poljoprivrednim proizvodacima vršiti povracaj dela premije osiguranja. Generali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Medunarodnog sajma poljoprivrede.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *