SAMODISCIPLINA - Men`s Health

SAMODISCIPLINA

LJUBAV

Samodisciplina u vezi podrazumeva da budete iskreni i otvoreni, da slušate osećanja, misli i mišljenja druge osobe, ali i da uložite napor pri izgradnji veze. Ne očekujte da će vas ljubav sama od sebe ispuniti. Na ljubavi treba da se radi, da se održava i neguje. Najpre vežbajte da slušate, jer je to muškarcima definitivno slaba tačka. U knjizi “Njegove potrebe, njene potrebe” ističe se najvažnija stvar potrebna ženi od muškarca- ljubav. A najlepše ćete joj pokazati da je volite ako oseti da van je dragocena, važna i da poštujete posvećujući joj punu pažnju dok govori.

Zakoni uspeha: 13 ključnih navika bogatih ljudi

FINANSIJE

Naučite da štedite i da sreću povezujete sa novcem. Da biste u tome uspeli, vežbajte samodisciplinu primenom principa klina. Šta to znači? Kako Brajan Trejsi objašnjava, kada vam prihod poraste, ukucajte klin između rastućeg prihoda i rastućih troškova. Umesto da sve potrošite, odlučite da uštedite 50 odsto “povišice” i stavite na račun. Razlog zašto trošimo novac je taj što kupovinu povezujemo sa srećom. Treba da reprogramirate svoje shvaćanje sreće i novca i da je povezujetze sa štednjom, jer vam štednja daje osećaj da bolje rukovodite svojim životom i da imate moć.

SAMOPOUZDANJE: 4 koraka do uspešnijeg muškarca

VEŽBANJE

Specijalisti za fizičku kondiciju smatraju da vam je potrebno 200 do 300 minuta vežbanja nedeljno da biste uživali u najvišem za vas fizičkom nivou zdravlja, navodi Brajan Trejsi u knjizi “Nema opravdavanja: Moć samodiscipline“. Vežbajte 5-7 puta nedeljno između 30-60 minuta, a najmanje što možete je da se pre ili posle posla prošetate po pola sata. Ako povisite nivo vežbanja na 60 minuta, 5 puta nedeljno ućićete u među jedan do dva procenta fizički najspremnijih na svetu. Počnite ujutro, jer su najveće šanse da će vam takvo vežbanje preći u rutinu.

Pročitajte i  6 stvari koje će vam se dogoditi kada prestanete da jedete čips

Životne navike jednog genija: Nikola Tesla

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *