Zdravlje na prvom mestu: 5 problema koji zahtevaju ozbiljnu pažnju - Men`s Health

Zdravlje na prvom mestu: 5 problema koji zahtevaju ozbiljnu pažnju

DEPRESIJA

Lekari opšte prakse znaju da prepišu antidepresive bez adekvatne dijagnoze, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Health Affairs. Psihijatri bolje motre simptome depresije i bolje prilagođavaju terapiju, kaže doktor Majkl Piterson sa Univerziteta Viskonsin. Psihijatar vas sasluša o problemu pre nego što napišete recept.

Pogledajte i Kada je krvarenje iz nosa razlog za brigu?

BOL U KOLENIMA

U studiji Univerziteta Juta iz 2010. godine pokazalo se da lekari primarne zdravstvene zaštite premalo koriste rendgen, a previše magnetnu rezonancu kad im se jave bolesnici sa bolovima u kolenu, pa se dolazi do pogrešne dijagnoze. Osim ukoliko je razlog vašeg bola očigledan, biće vam potreban uput za ortopeda. Jasno- načekaćete se.

KOSTOBOLJA

Većina lekara daće vam recept za tablete protiv bolova, ali više će vam pomoći telesne vežbe,pokazal oje japansko istraživanje. Fizioterapeuti će vas detaljno pregledati i zavisno od vaše snage, fleksibilnosti i pokretljivosti sastaviti vam program vežbi.

UPOZORENJE: Ukoliko previše sedite na poslu možete ugrozizi svoje zdravlje

SUMNJIVI MLADEŽI

Nemojte skidati majicu. “Lekari porodične medicine mogu vas poslati na nepotrebno uklanjanje mladeža”, kaže Džesi Čeung, docent dermatologije na medicinskom centru Univerziteta Raš. “Dermatoloz na mladežu traže specifičnosti i odlučuju da li je uklanjanje zaista potrebno. Biopsija znači ožiljak, ali je i jedini način da se dokaže melanom.

PROBLEMI S KILOGRAMIMA

Lekar vam, ako skupi hrabrost, može saopštiti da ste debeli, ali vam neće baš puno pomoći u vašem mršavljenju, pokazala je pregledna studija Univerziteta Kolorado. Ako vam je potreban stručan savet, obratite se nutricionisti dijetetičaru koji će imati vremena da na dnevnom nivou prati vaše napretke u skidanju sala.

Otkrijte i Pobedite sezonske alergije

Pročitajte i  7 razloga da svako jutro popijete čašu tople slane vode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *