Zdravlje

  LOŠE KOMBINACIJE: 6 prehrambenih spojeva koji nisu dobri za vaše zdravlje

  0 11.04.2018.

  Postoje neke kombinacije u ishrani koje obožavamo, i stalno praktikujemo, a da nismo ni svesni da loše utiče na naš sistem za varenje, i da nam je čak i muka od toga.

   

  Ovo je 6 kombinacija namirnica koje treba izbegavati prema sajtu BrightSide.

  SENDVIČ I KAFA

  Ako jedete sendvič sa sirom i pijete kafu, možete da se pozdravite sa zdravim sadržajem sira. Jednostavni ugljeni-hidrati u hlebu sprečavaju kalcijum da se pravilno svari. Ako tome dodate i instant kafu, to neće doneti ništa dobro vašem zdravlju.

  Savet: Ako volite sendvič sa sirom, probajte da zamenite kafu zelenim ili belim čajem.

  Pročitajte i Ovo su najbolje kombinacije namirnica za doručak

  PARADAJZ I KRASTAVAC

  Ovo je veoma popularna i uobičajena kombinacija za letnju salatu. Ipak, poslednja istraživanja pokazala su da kombinacija ove dve vrste povrća može da naruši biohemijski balans u našem telu. Kombinacija može da dovede do preterane kalcinacije i otoka, a vitamini koje sadrže obe vrste povrća neće se svariti pravilno.

  Savet: Jedite paradajz i krastavac odvojeno.

  KROMPIR I MESO

  Ko može da odoli sočnom mesu i krompirićima? Ali, već duže vreme je poznato da je ovo loša kombinacija. Ugljeni hidrati koče lučenje sokova neophodnih za varenje. Namirnice predugo ostaju u organizmu, izazivaju vrenje, proizvodnju toksina i gasova.

  Otkrijte i 5 namirnica koje bi trebalo da izbegavate uveče

  Savet: Meso i povrće se odlično slažu, tako da kombinujte te namirnice.

  PASTA I MLEVENO MESO

  Isto važi kao i za krompir i meso. Pljuvačne žlezde proizvode ptialin i amilazu koja pretvara ugljene-hidrate i skrob (pasta) u proste šećere. Kada prosti šećeri pokriju proteine (meso), prave opasnu hemijsku mešavinu koja može da dovede do dijabetesa, itd.

  Savet: Kombinujte pastu sa biljnim sosevima.

  PIVO I KIKIRIKI

  Ovo je jedna od najpopularnijih kombinacija, posebno dok gledate utakmicu ili kada izađete u grad. Ova previše slana namirnica ne samo da je nezdrava, već vodi do dehidracije, i povećava mogućnost da popijete još jedno pivo.

  Savet: Kada pijete alkohol, mnogo je bolje da pri ruci imate vodu, kako biste izbegli dehidraciju.

  Dijeta s kiselim mlekom: Smršajte 6 kg za 10 dana!

  MLEKO I BANANA

  Poklonici zdrave hrane obično izmiksaju bananu i mleko, i tako misle da dobijaju zdrav šejk. Ipak, neki nutricionisti smatraju da voće, posebno ono slađe, treba jesti odvojeno od drugih namirnica. Ako se konzumiraju zajedno, ostaju duže u telu i usporavaju digestivni sistem. Isto važi i za mleko. Ne treba ga mešati sa drugim namirnicama.

  Savet: Banane jedite kao užinu između glavnih obroka.

  Izvor: biz life

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajZdravlje