Za više mišića i jači libido: Tribulus Terrestris - Men`s Health

Za više mišića i jači libido: Tribulus Terrestris

Tribulus terrestis je cvetna biljka koja raste u toplim klimatskim uslovima i tropskim regionima Evrope, južne Azije, Afrike i Australije. Zbog svojih lekovitih svojstava smatra se jednim od najjačih prirodnih suplemenata koji povećavaju snagu i obim mišića, ali ima i jak efekat na muško seksuano zdravlje.

Nutricionisti preporučuju dnevnu dozu dozu od 85 do 250 miligrama kroz unos u najmanje tri obroka.

Pogledajte i 6 najboljih suplemenata za muško zdravlje

POVEĆAVA NIVO TESTOSTERONA

Tribulus se često koristi kao prirodan pojačivač testosterona, što kao rezultat ima veću snagu i masivnost mišića. Na primer, u nedavnoj litvanskoj studiji, sportistima je davano 625 miligrama 40% saponin tribulus suplementa tri puta dnevno u periodu od 20 dana. Rezultati su pokazali da je u prvih 10 dana istraživanja nivo testosterona znatno povećan kod sportista.

Postoje dva mišljenja zašto dolazi do tog efekta, prvo glasi da tribulus povećava lučenje dva hormona: luteinizirajućeg (LH) i folikulostimulišućeg (FSH). Drugi su uvereni da je to zbog činjenice da biljka „babin zub“ značajno smanjuje glukozu u krvi.

Hrana kao lek protiv impotencije: Namirnice koje jačaju libido

JAČA LIBIDO

Neka istraživanja su pokazala da kod muškaraca sa smanjenom seksualnom željom, unos tribulus teresstrisa u dozama od 750 do 1.500 miligrama dnevno u periodu od dva meseca dolazi do povećanja seksualne želje za čak 79 procenata. Tako je uočena veća proizvodnja semene tečnosti. S druge strane, podeljena su mišljenja o utacaja ovog prirodnog leka na lečenje erektivnih disfunkcija, dok jedni tvrde da ima značajne efekte drugi nisu tog uverenja. Primećeno je da tribulus ima jako dejstvo i na libido žena, odnosno proizvodnju jajnih ćelija.

Otkrijte i 5 načina da značajno povećate nivo testosterona

SUPLEMENT PRE TRENINGA

Pročitajte i  Da li je soja sos štetan po vaš organizam?

Kako ćete konzumirati tribulus unogome zavisi i od vaših fitnes ciljeva. Profesionalni bodibilderi podižu svoje performanse u teretani tako što pokušavaju da povećaju proizvodnju azot-monoksida u telu, a u tome im pomaže tribulus. Vežbači ga uglavnom unose 30 do 60 minuta pre treninga na prazan stomak. Neki tribulus kombinuju sa kreatinom tako što ga zajedno pomešaju u 450 mililitara voćnog soka.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *