Bolje protiv glavobolje - Men`s Health

Bolje protiv glavobolje

IMENUJTE SVOJ BOL

TENZIONE GLAVOBOLJE

Ovaj oblik glavobolje oblikuje tup i obično stalan bol, često duž čela. Može ga izazvati stres koji poremeti način na koji telo obrađuje bolove. Istraživanja kažu da tehnike opuštanja mogu smanjiti učestalost ove glavobolje za sto i više procenata.

MIGRENA

Migrenozne glavobolje znače teške probadajuće bolove, često jednostrane, a katkad praćene i mučninom. Česti su okidači promene u ritmu spavanja, preskakanje obroka kao i izloženost jakom svetlu ili buci. Glavobolja kod mamurnosti zapravo je blaga migrena.

Saznajte i Šta je prolećni umor i kako ga se rešiti?

SPREČITE BUDUĆE GLAVOBOLJE

REDOVNO ODLAZITE U TERETANU

Redovna telesna vežba može pomoći u odagnavanju migrenoznih glavobolja, baš koliko i lekovi, pokazalo je novo švedsko istraživanje. Ljudi koji su vežbali 40 minuta tri puta nedeljno doživljavali su jednako olakšanje kao i oni koji su pili receptni lek topiramat.

DAJTE ŠANSU AKUPUNKTURI

Akupunktura može smanjiti učestalost tenzionih glavobolja i efikasno ih lečiti, nedavno je zaključila poslednja studija. Dok je drugo istraživanje zaključilo isto za migrene. Spremite se za bockanje?

Pogledajte i Efikasna masaža koja brzo otklanja glavobolju (VIDEO)

DOGOVORITE MASAŽU

Opuštanje mišića i nerava, tehnika istezanja, može pomoći u sprečavanju tenzionih glavobolja kada se primeni na nečija leđa, vrt i lice, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of bodywork and Movement Therapies. Masiranima se prepolovila učestalost glavobolja.

Pročitajte i  Kako veličina testisa utiče na vaše zdravlje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *