I korist i zadovoljstvo: Ova 3 alkoholna pića deluju povoljno na vaše zdravlje - Men`s Health

I korist i zadovoljstvo: Ova 3 alkoholna pića deluju povoljno na vaše zdravlje

Jedna runda pića sa prijateljima i kolegama posle posla , ima veliki uticaj na socijološke aspekte našeg života kao i na produženje našeg životnog veka, smatraju stručnjaci. Jedna studija sa Univerziteta Vestminster otkrila je da ova vrsta socijalnih aktivnosti smanjuje rizik od iznenadne smrti tokom sledećih 18 meseci.

VISKI

Večernji izlazak uz čašicu „smeđeg nektara“ jača vaše srce. Rovet istraživački institut iz Aberdina otkrio je da četiri čašice viskija nedeljno povećavaju broj antioksidanta koji štite naš kardiovaskularni sistem.

Pogledajte i 10 razloga zašto alkohol može biti zdrav

TAMNO PIVO

Jedna krigla tamnog piva može nam pomoći da zadržimo zdravu kilažu. Istraživači sa Univerziteta iz Barselone su identifikovali da tamna piva zbog obilja vitamina B imaju pozitivna dejstva na rad vašeg srca kao i na smanjenje rizika od nastanka raka pankreasa.

CRNO VINO

Poznata vrsta vina Cabernet smanjuje rizik od nastanka kancera prostate. Primera radi, vino Cabernet iz Čilea sadrži 38 procenata flavonoida više od istih vina iz drugih delova sveta. Naučnici smatraju da crna vina ovog tipa u sebi imaju obilje antioksidanata koji uništavaju kancerogene slobodne radikale i tako smanjuju rizik od čitavog niza kancerogenih oboljenja.

Saznajte i Trikovi za bolji ukus vina

D.R.

Pročitajte i  Šampanjac je dobar za vaše srce
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *