UZMITE PREDAH! - Men`s Health

UZMITE PREDAH!

NEMOJTE SE PLAŠITI – PROBAJTE NEŠTO NOVO

Kada se pred nama pojavi nešto novo, obično je prva reakcija da to iskritikujemo. Iako negde duboko u sebi znamo da bi nam se ta novost verovatno svidela kada bismo je probali, na promenu ipak reagujemo kao na škorpiju u cipeli- otresemo je što dalje od sebe.

Pogledajte i Kada je najbolje vreme da napravimo pauzu na poslu?

“Katastrofični smo”, kaže doktor Srini Pilaj, direktor programa istraživanja paničnih poremećaja u bolnici McLean u Masačusetsu. “U svemu vidimo moguću katastrofu. To je sasvim normalno ali nas ipak sprečava da koristimo zdrav razum”. Prvi korak je da pronađete svoju slabu tačku i da uočite njene nelogične strane. Sledeći je da se prebacite na pozitivno razmišljanje. Istraživanje objavljeno prošle godine u magazinu Science pokazalo je da se naš strah od novog pojačava proporcionalno količini pažnje koju mu posvećujemo. Kada odlučite da ćete krenuti u pravom smeru i rešite se fatalizma sledeće promene će vam u tome pomoći.

NAUČITE NOVI JEZIK

Por que? Zar je važno zašto? Zato što je to dobro za posao, samopouzdanje, muvanje na plaži… Ako ste u frci sa vremenom, nabavite neki od kurseva na online formi pa ih slušajte na putu za posao ili pre spavanja. Samo to će biti dovoljno da i bez titlova gledate omiljene serije i filmove. Ozbiljniji pristup je upisivanje jednog od mnogih kurseva stranih jezika na kojima ćete osim kvalitetnog znanja dobiti i diplomu.

Mihail Labkovski: Razlika između zdravih i manje zdravih ljudi

OTARASITE SE TREME

Odmah zaboravite trik sa zamišljanjem ljudi u publici bez odeće! Ipak ne želite da vam pozli. A zatim upotrebite nekoliko sledećih trikova da biste se smirili.

Pročitajte i  Pozdrav prijatelju suncu

Potreban nivo govorničke veštine je niži nego što mislite. Nikada nećete biti toliko loši kao što ste umislili. Ne verujete? Pogledajte neku informativnu emisiju i poslušajte političare, ljude koji od toga žive. Odmah ćete se osećati bolje.

NAUČITE DA KUVATE

Zanima vas zbog čega šnicla ili riba u restoranu uvek imaju mnogo bolji i sočniji ukusnego onda kada ih sami spremate kod kuće? Trik je u pripremanju hrane u dubokom tiganju na visokoj temperaturi i uz vrlo malo masnoća, a njime se često koriste brojni svetski poznati kuvari. Ove i brojne druge kulinarske trikove ćete naučiti na nekom od sve popularnijih kurseva, a pomoćiće vam da budete kreativniji i da se rešite nagomilanog stresa.

Da loše raspoloženje postane prošlost: Naterajte mozak da budete srećniji

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *