Zdravlje

  Konačno ravan stomak!

  0 07.01.2018.

  Kada smanjite unos kalorija tokom dijete, ne štedite na dobrim stvarima. Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition otkriva da određeni nutrijenti mogu da vam pomognu da smršate.

   

  VITAMIN A

  U studiji magazina Obesity, vitamin A je pomogao da se reguliše masno tkivo kod miševa. Oni miševi kojima je nedostajalo vitamina A, bili su deblji.

  Nađite ga u: slatkom krompiru, šargarepama i spanaću.

  Pogledajte i Ishranom do vitke linije i ravnog stomaka!

  VITAMIN C

  Istraživači iz Španije su otkrili da gojazni miševi na ishrani baziranoj mašću, zapravo dobijaju manje masnih naslaga ako su im obroci obogaćeni vitaminom C. Antioksidativno dejstvo ovog vitamina verovatno usporava taloženje masnih naslaga.

  Nađite ga u: crvenim paprikama, pomorandžama i brokoliju.

  GVOŽĐE

  Istraživanje iz Australijie pokazalo je da gojazni ljudi imaju smetnje u metaboliziranju gvožđa, iako nije jasno zašto. Većina gvožđa koje dobijemo kroz ishranu potiče od biljaka, a konzumirano i ono životinjskog porekla.

  Nađite ga u: belom pasulju, sočivu i artičokama.

  Saznajte i 3 jutarnja rituala koja garantuju ravan stomak

  MAGNEZIJUM

  Jedna studija je otkrila da što manje magnezijuma konzumira osoba, to su veće šanse da razvije niz stanja, uklučujući i gojaznost, koja povećavaju rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa. Definicija magnezijuma u paru sa gojaznošću može da poremeti nivo insulina.

  Nađite ga u: bulguru, grašku i brazilskom orahu.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajZdravlje