Bez suvišnih kilograma: Ostanite fit i nakon praznika - Men`s Health

Bez suvišnih kilograma: Ostanite fit i nakon praznika

Ko može odoleti svoj toj hrani tokom praznika? Mi ne, a verujemo ni vi! Slave, novogodišnje veče, Božić,…toliko prilika i toliko puno divno spremljnih jela. Ono što nas osim sjajnog raspoloženja i možda malo umora čeka nakon toga jesu kilogrami. Međutim, to ne mora biti tako jer su naučnici utvrdili kako da jedemo ono što volimo i ne ugojimo se, kada je praznični period u pitanju.

Pogledajte i 6 prirodnih načina da pobedite mamurluk

Ne čudi što su vršena istraživanja oko toga kako uživati u hrani tokom praznika i ne dobiti višak kilograma! To zanima svaku ženu, kao i muškarca! Istraživanje je vršeno na mladim ženama između 21 i 26 godina. Nedelju dana su u organizam unosile 30% više kalorija nego inače, što je otprilike jednako onome koliko za vreme praznika jedemo.

Istraživači su merili masno tkivo kao i nivo šećera u krvi pre i posle. Ono što je povezivalo ove mladne žene jeste činjenica da su redovni vežbači, dakle vežbaju barem 3 puta nedeljno. Rezultati su neverovatni! Iako su jele mnogo više nego inače, rezulati su ostali apsolutno isti. Istraživači su došli do zaključka da oni koji redovno vežbaju mogu suzbiti efekte prejedanje – barem onog koji traje nedelju dana.

Otkrijte i Gojaznost kao najveći zdravstveni problem

Ovo nikako ne znači da se možete prejedati svakodnevno jer vam od vežbanja nema mnogo pomoći. Međutim, itekako znači da ukoliko vežbate barem tog meseca kada su praznici postoje velike šanse da se ugojite. Vežbači – opušteno! Vi koji ne vežbate – upišite se na trening! Naravno, sve ovo ukoliko volite da jedete, a ne želite višak kilograma.

Izvor: stvar ukusa

Pročitajte i  Ovakav doručak topi masne naslage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *