Čudesni mineral za zdraviji život: Dijatomejska zemlja - Men`s Health

Čudesni mineral za zdraviji život: Dijatomejska zemlja

Nakon zeolita, u svetu se sve češće koristi dijatomejska zemlja, nastala sličnim taloženjem silikata kao i zeolit.

Ovaj sitni prah bele boje odličan je kao podrška opštem zdravlju čoveka, ali je izuzetno moćan i kod određenih kućnih poslova.

Dijatomejska zemlja, poznata i kao kremena zemlja, je veoma sitni pesak nastao taloženjem ostataka silikatnih algi (dijatomeja). Tako proizvedena od fosila jednoćelijskih biljaka iz okeanskih dubina, dijatomejska zemlja je neobičan, ali veoma koristan prirodni mineral, potpuno neškodljiv za upotrebu.

Neka transformacija počne: 6 vrsta semenki koje morate da probate

Od upijanja neprijatnih mirisa i ubijanja štetnih insekata kada je reč o kućnim poslovima, pa do prave podrške ljudskom zdravlju, ovaj čudesni mineral može učiniti sve to, ali i mnogo više.

Njegova apsorpciona moć je ono što ga čini jedinstvenim! Proizvođači razlikuju dijatomejsku zemlju namenjenu ishrani od one za kuću i oko kuće, pa o tome treba voditi računa pri kupovini ovog praha.

DODATAK ISHRANI KOJI JAČA CELO TELO

Ako želite jake kosti i zglobove, onda je dijatomejska zemlja pravi izbor za vas. Velika koncentracija silicijum dioksida omogućava ovom prahu da adekvatno doprinese kao dodatak ishrani (suplement) u službi zdravlja kostiju, zglobova, tetiva i srca.

FILTER ZA VODU

Dijatomejska zemlja može da pročisti čak i najfinije čestice zagađivača, što ga čini odličnim filterom vode.

ABRAZIVNI ČISTAČ

Svoju moć dijatomejska zemlja pokazuje i kao nemilosrdni čistač fleka sa zagorelih posuda za kuvanje, tiganja i šerpi, pa čak i toaletnu šolju ovaj magični prah čisti veoma lako.

Doživeti stotu: 10 suplemenata koji će vam produžiti život

ČUVANJE HRANE

Dijatomejska zemlja može da posluži i kao sredstvo za čuvanje hrane. Dodavanje dijatomejske zemlje zrnastim namirnicama (pasulj, grašak,soja…) sprečiće ih da se osuše i omogućiti im da zadrže svežinu dugo vremena.

Pročitajte i  Kako uraditi samopregled testisa

UBICA BUVA I KRPELJA

Utrljavanje četkom dijatomejske zemlje u krzno vašeg kućnog ljubimca on će se osloboditi buva i krpelja. Preporučuje se držanje podalje od očiju ljubimca, jer ovaj prah može biti bolan i iritantan za čulo vida kod životinja.

Izvor: glossy.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *