Rešite se gorušice: Mediteranska dijeta kao prirodni lek - Men`s Health

Rešite se gorušice: Mediteranska dijeta kao prirodni lek

Vraćanje kiseline iz želuca problem je koji muči svaku petu odraslu osobu, a nova studija otkriva da se ove tegobe mogu značajno ublažiti odabranom dijetom, piše Sensa.

Obično se misli da iz ishrane treba izbaciti beli i crni luk, paradajz, papriku, kafu, alkohol. Međutim, ovo istraživanje pokazuje da se gorušica proredila kod pacijenata koji su smanjili količinu mesa i mlečnih proizvoda, a pojačali zeleno povrće, mahunarke i maslinovo ulje.

Tokom 6 nedelja, ovakva ishrana smanjila je simptome kod više od pola ispitanika. Takođe, odlične rezultate su postigli i izbacivanjem belog brašna, šećera i belog pirinča.

Pročitajte i Ako patite od gorušice, ovo ća vas zanimati

U nastavku pogledajte naš predlog:

PUNJENI PARADAJZ

SASTOJCI

  • 4 srednja paradajza
  • 1/2 male šargarepe
  • 1/2 stabljike celera
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1-2 čena belog luka
  • 1/4 kašičice origana
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • kašika belog vina
  • 85 ml prezli
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 3-4 lista sitno seckanog bosiljka
  • kašika mešavine začina

Naučnici otkrili: 16 namirnica koje efikasno štite od raka

PRIPREMA

Isecite vrhove na paradajzu i sačuvajte ih za poklopac. Izdubite paradajz, a pulpu sačuvajte. U seckalici sameljite šargarepu, celer, beli luk, crni luk i pulpu od paradajza. U većem tiganju na malo ulja propržite povrće i dodajte origano, zatim dodajte kašiku vina i pržite još nekoliko minuta. Prohladite, dodajte prezle, suvi začin, parmezan i bosiljak. Napunite paradajz, pokrijte ga poklopcem i pecite u podmazanom plehu na 170 stepeni 15-20 minuta.

Pročitajte i  Slobodno uživajte u pivu!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *