Da li će NFL dozvoliti upotrebu marihuane? - Men`s Health

Da li će NFL dozvoliti upotrebu marihuane?

Kako navodi Washington Post, dve strane; liga i udruženje igrača naručili su naučnu studiju koja ima zadatak da otkrije uticaj marihuane na kvalitet i brzinu oporavka profesionalnih sportista. U slučaju da ova odluka dobije zeleno svetlo, to bi označilo veliki preokret jer trenutno vlada pravilo “nulte tolerancije” prema korištenju ove psiho aktivne supstance.

Tokom sezone 2014-2015, čelnici NFL lige dozvolili su modifikovanu politiku upotrebe medikamenata, pa je određena količina stimulansa THC- tetrahidrokanabinol, tačnije 35 nanograma po mililitru urina dozvoljena.

NFL snaga: 4 vežbe za super moćno telo

U dopisu kojeg je potpisao predsednik udruženja igrača Demoris Smit navodi se da će se sa svih strana pažljivo posmatrati uticaj korišćenja marihuane na fizičko ali i psihosomatsko stanje igrača. Postoje određena mišljenja da ova supstanca opušta telo i pomaže bržem oporavku sportista, posebno kada je reč o kontakt sportovima koji vrše veliki stres na telo.

Sa druge strane, komesar NFL lige Rodžer Godel ima određenu dozu skepse i mišljenja je da zbog prirode zavisnosti, korišćenje marihuane može imati negativan uticaj na zdravlje sportista na duži rok.

Iako je devet Američkih saveznih država već legalizovalo rekreativno korišćenje marihuane, odluka da se ova psihoaktivna supstanca dozvoli u određenoj meri u NFL ligi bila bi pravi presedan, jer do sada ni jedan sport nije krenuo tim pravcem.

D.R.

Pročitajte i  Vi ovo zovete čistim?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *