3 saveta za bržu i kvalitetniju spermu - Men`s Health

3 saveta za bržu i kvalitetniju spermu

Ono šta jedete ne samo da utiče na vaš struk, već takođe ima značajan uticaj i na zdravlje vaše sperme. Prema navodima magazina Human Reproduction, muškarci koji jedu hranu sa više omega 3 masnih kiselina imaju zdraviju spermu u odnosu na one muškarce koji ne konzumiraju dovoljno ovih esencijalnih nutrijenata. Ovo su neki od bazičnih saveta za očuvanje snažne i zdrave sperme.

Pogledate i 18 najboljih namirnica za zdravlje penisa

VIŠE U TERETANU

Vežbači dok treniraju uglavnom se fokusiraju na izgradnju mišića, zdravlje srca i lepšu figuru svog tela, ali nisu ni svesni da upravo dobar trening u teretani pomaže da spermatozoidi budu snažniji. Istraživanja su pokazala da redovni treninzi povećavaju proizvodnju testosterona, koji pak pomaže boljem stanju spermatozoida.

IZBEGAVAJTE ZADIMLJENE PROSTORE

Naravno, vi ne pušite. Međutim ukoliko se aktivno družite sa pušačima ili redovno odlazite u zadimljene barove, možete značajno uticati na oštećivanje DNK strukture spermatozoida. Određene statistike su pokazale da nema previše razlike u manjoj kvaliteti sperme između pušača i onih muškaraca koji spadaju u grupu pasivnih pušača.

Otkrijte i Prirodan lek protiv erektilne disfunkcije

NEKA BUDE HLADNO

Držanje laptopa u krilu ili sedenje na zagrejanom sedištu u automobilu povećava temperaturu skrotuma, što sa druge strane ima velike implikacije na loše stanje vaših spermatozoida.

D.R.

Pročitajte i  5 stvari koje treba odmah da izbacite iz vašeg kreveta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *