Gutljaj zdravlja vredan: Sok od paradajza - Men`s Health

Gutljaj zdravlja vredan: Sok od paradajza

To je scenario koje su prošli ispitanici različite starosti, težine i porekla, a koji su učestvovali u istraživanju koje se sprovelo na univerzitetu u Tajvanu.

Svoje prehrambene navike nisu menjali, a već nakon nekoliko dana došlo je do vidljivih promena. Pretpostavljate, radi se o gubitku kilograma.

Pogledajte i 5 prirodnih načina da se rešite glavobolje

Stručnjaci ističu da se ne radi o uobičajenom gubitku tečnosti iz organizma, već da je reč o otopljenim masnim naslagama. Učesnice ovog eksperimenta izgubili su u proseku 1,6 centimetara u struku, imali su i niži nivo holesterola i veći nivo likopena u krvi, antioksidansa koji povoljno deluje na zdravlje.

Paradajz ima jako malo kalorija, 0,35 l soka od ove biljke ima samo 80 kalorija, bogat je natrijumom, kalcijumom, kalijem, magnezijumom, vitaminima B, C i A. Zbog visokog udela likopena – antioksidansa koji je važan za naše telo, naučno je dokazano, sok od paradajza može sprečiti i razvoj kancerogenih ćelija, čisti krvne sudove i sprečava nastanak brojnih bolesti srca.

Želite da smršate? Pre spavanja popijte neki od ovih 5 napitaka!

Ovaj sok podsiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca, snižava krvni pritisak, sprečava trombozu, reguliše rad jetre, gušterače i žuči.

Izvor: Newsweek.rs

Pročitajte i  Loše vesti za pivopije: Evo zašto je pivo loše po vas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *