Rešite se tamnih krugova ispod očiju - Men`s Health

Rešite se tamnih krugova ispod očiju

Tamne krugove oko očiju uzrokuje izgradnja toksina, što je najčešće posledica manjka sna, stresa i dehidracije. U tim okolnostima dolazi do širenja krvnih sudova u predelu oko očiju pa koža na tim delovima potamni. Kod nekih ljudi se javljaju kao nasledni faktor.

Do pojave tamnih podočnjaka dolazi zbog toga što je koža ispod očiju veoma tanka, a što je koža tanja to je i pojava tamnih kolutova veća. S vremenom ova pojava postaje uočljivija jer koža gubi svoju elastičnost a krvni sudovi postaju vidljiviji.

Podočnjaci: 6 načina da ih se brzo i jednostavno rešite

ŠTA DA RADITE?

U većini slučajeva pokazalo se da uobičajni tretmani koji uključuju upotrebu posebnih hidratantnih krema i osvežavajućih rolera nisu uspešni jer sama koža ne uzrokuje ovaj problem. Jedino efikasno rešenje je kamuflaža tog dela lica tako što ćete koristiti korektore za podočnjake. Iako se nekim muškarcima ta ideja neće svideti, treba reći da je ovo najbolje rešenje. Korektor stavite na prst i zatim nežno nanesite na predeo oko očiju kako biste prekrili tamnu kožu.

Pogledajte i 3 najčešće brige muškaraca o izgledu!

HLADNE OBLOGE?

Neki muškarci su ovaj problem pokušali rešiti kupovinom vreće za hladnu oblogu koja sprečava širenje krvnih sudova. Iako hladne obloge na neko vreme otklone tamne krugove oko očiju, to na žalost ne traje dugo. Ideja držanja hladne vode ili leda nije najpametnija jer tako možete oštetiti same nerve očiju i u nekim slučajevima izazvati konjuktivitis.

D.R.

Pročitajte i  Najbolje kombinacije boja za jesen/zimu 2015
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *