7 trikova za bolje raspoloženje - Men`s Health

7 trikova za bolje raspoloženje

Ako ih promenite, popravićete i svoje raspoloženje. Da li vas zanima kako to možete da uradite?

Ove namirnice popravljaju loše raspoloženje

DOČARAJTE OSMEH

Samo probajte da s osmehom na licu budete besni i videćete da je to nemoguće.

Nega zuba: Evo kako možete sami da izlečite karijes

SREDITE SOBU

Nered koji nas okružuje može prilično da nas optereti i zato se prihvatite sređivanja: pokupite odeću razbacanu po stolicama i podu, pobacajte stare novine koje vam leže oko kreveta i pokupite prljave šolje od čaja i kafe i ubacite ih u mašinu za pranje sudova. Ali nered može da deluje i u obrnutom pravcu: ako nećete da vam kolege njuškaju po kancelariji, neka u njoj vlada što veći nered – barem naizgled.

Pogledajte i: Uredite spavaću sobu

OBUCITE PLAVU KOŠULJU

Plava boja deluje smirujuće (zato u filmovima često možete da čujete psihijatra kako traži od pacijenta da zamišlja plavo nebo) dok narandžasta ima sasvim suprotno dejstvo. I kad smo već kod boja, da kažemo da crvena i ljubičasta odišu energijom. Nosite ih na poslu i svi, uključujući i vas, verovaće da ste svemogući.

Otkrijte: 4 saveta za savršeno ispeglanu košulju

UZLETITE DO NEBA
Na zvuke svako reaguje drugačije, ali slušanje omiljene muzike, bilo da je u pitanju “Led Zeppelin” ili “Siddharta” ispunjava energijom i opušta ama baš svakoga.

PROMENITE MALO SVOJ JELOVNIK
I prestanite da jedete samo supu, šnicle, krompir i salatu. Omogućite telu da okusi i nešto neobično, na primer nešto pikantno ili ljuto-kiselo. Ili jednostavno dodajte malo đumbira u jutarnju kafu.

POMIRIŠITE LIMUN
Miris sveže pokošene trave, upravo oljuštene pomorandže ili kriške limuna okrepiće vas i momentalno vam osvežiti misli. Iako vam se čini da ne možete da odolite mirisu cigarete, znajte da će vam miris duvana s vremenom samo menjati raspoloženje nagore.

Pročitajte i  Sačuvajte svoju jetru

POMILUJTE PSA
Dodirivanje drugog živog bića obično nam otklanja mračne misli i ispunjava nas osećanjem topline.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *