10 razloga zašto alkohol može biti zdrav - Men`s Health

10 razloga zašto alkohol može biti zdrav

Istraživanje sa Univerziteta Oksford dokazalo je da umerena konzumacija alkohola pomaže našem zdravlju i unapređuje socijalni aspekt naših života kada piće pijemo u društvu. Utvrđeno je takođe da ovo popularno piće kod ljudi luči hormon endorfin.

ZDRAVIJE SRCE

Povremeno uzimanje alkohola smanjuje rizik od nastanka srčanog udara, navodi se u studiji čeških naučnika. Umereno konzumiranje (jedna čaša dnevno) štiti naš organizam od kardiovaskularnih oboljenja pre svega zbog folata u samom pivu.

Pogledajte i Kako sniziti nivo holesterola?

BIĆETE PAMETNIJI

Velike količine alkohola loše utiču na naše mentalne sposobnosti, međutim umeren unos piva na duži rok unapređuje naše kognitivne mogućnosti jer pomaže da krv brže protiče našim telom, samim tim i do mozga.

BOLJA EREKCIJA

Francuska istraživanja su pokazala da su određene vrste piva, naročito ona tamna bogata resveratrolom, antioksidantom koji proširuje krvne sudove, što pozitivno utiče i na postojanost erekcije.

VEĆA MOBILNOST

Naučnici sa Univerziteta Šefild su ustanovili da alkohol smanjuje upalne procese i otoke ukoliko se unosi u umerenim količinama. Preporučuje se konzumacija od najviše 10 pića na mesečnom nivou.

Otkrijte i 7 koktela s pivom za vrele letnje dane

VIŠE SNAGE

U naponu svoje bodibilderske karijere Arnold Švarceneger je proteinske šejkove kombinovao sa rumom kako bi ubrzao absorpciju. Dokazano je da određeni kokteli koji sadrže proteinske namirnice utiču na podizanje energije u telu i veći rast mišića.

BIĆETE SREĆNIJI

Konzumacija alkohola u društvu popravlja naše raspoloženje, unapređuje mentalno zdravlje i stvara jaču veze među ljudima.

VIŠE KREATIVNOSTI

Trenuci inspiracije nisu tako česta pojava, a određena američka istraživanja su pokazala da dve čaše piva mogu pojačati dejstvo regija u mozgu zaduženih za kreativnost.

Saznajte i Ovo piće za srce čini koliko i trening?

IZBEGAVANJE DIJABETESA

Pročitajte i  Da li nas pivo može učiniti snažnijim?

Jedna krigla piva dnevno smanjuje šanse od nastajanja dijabetesa tipa 2, zbog činjenice da se u pivu nalaze vitamini, folne kiseline, gvožđe i proteini.

ZDRAVIJA PROSTATA

Nutricionisti smatraju da dve čaše crnog vina nedeljno smanjuju rizik od nastanka raka prostate. Sve to zahvaljujući resveratrolu koga posebno ima u vinima od Pino noar vrste grožđa.

Pročitajte i 6 jednostavnih načina da budete pozitivniji

BRŽI OPORAVAK

Ugljeni hidrati iz alkohola utiču na smanjenje lučenja hormona stresa kortizola, koji se najviše luči u našem telu nakon treninga.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *