Prekovremeni rad - Men`s Health

Prekovremeni rad

Ljudi koji često i mnogo rade prekovremeno spadaju u visokorizičnu grupu kada je reč o hroničnim bolovima u krstima i drugim delovima kičme.

ISTRAŽIVANJE
Do tog saznanja došli su stručnjaci s Univerziteta u Masačusetsu koji su nakon analiziranja podataka o 11 000 zaposlenih ustanovili da su muškarci koji se često bave prekovremenim radom izloženi za 61 odsto većem riziku od pojave raznih zdravstvenih problema, pre svega oštećenja lokomotornog aparata.

Zaposleni koji se zadovoljavaju sa osam sati rada, ne navode bolove u leđima kao glavni zdravstveni problem skopčan s radnim mestom. Inače, pomenuta analiza pokazala je da među poslom preopterećenim radnicima i službenicima nema bitnijih razlika kada je reč o zdravstvenim problemima u vezi sa radnim mestom.

ZAŠTO?
Dugotrajan i naporan rad može da dovede i do pojave stresa i malaksalosti, a to, opet, do toga da radni čovek zaboravi ili nema volje da u toku rada više puta ustane i protegne udove. Ako radite prekovremeno, probajte da odvojite barem dva puta po petnaest minuta i da se za to vreme pošteno razgibate.

Pročitajte i  Medicinski pregledi koji život znače
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *