Trik za mršavljenje koji možete da primenite već VEČERAS - Men`s Health

Trik za mršavljenje koji možete da primenite već VEČERAS

Kada jedete u mraku, pojedete devet odsto manje hrane nego na svetlosti. Do ovog podatka je došao tim naučnika koji su rezultate studije objavili u medicinskom časopisu Food Quality and Preference.

To bi mogao da bude recept za mršavljenje, jer je, kako tvrde, suština u tome da pogled na hranu otvara apetit, pa bi trebalo da je ne gledamo ako želimo da smanjimo kilograme.

Plan za brže mršavljenje: Ovako izgleda idealna satnica obroka

Naučnici sa nemačkog univerziteta Konstanc su sproveli ispitivanje na dve grupe dobrovoljaca, od kojih je prva jela zavezanih očiju, a druga otvorenih, jer je bila kontrolna.

Ispred svakog učesnika su 15 minuta stajale tri činije sa po 95 grama sladoleda. Ispostavilo se da su oni koji su jeli zavezanih očiju pojeli devet odsto manje hrane, odnosno 105 grama sladoleda po osobi, dok je kontrolna grupa pojela 116 grama. Da bi razumeli taj mehanizam sitosti u mraku, naučnici su ispitali učesnike o utiscima i zaključili sledeće:

“Bez pogleda na hranu ispitanici su se usredsredili na ono što u trenutku dok jedu osećaju, pa su prekinuli obrok čim su osetili sitost”, objasnila je dr Brita Rener, autorka studije.

Izvor: Novosti

Pročitajte i  Potrebe mozga
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *