7 zabluda o vašem telu u koje još verujete: Šta zaista određuje dužinu penisa? - Men`s Health

7 zabluda o vašem telu u koje još verujete: Šta zaista određuje dužinu penisa?

Kada se radi o zdravlju i nekim opštepoznatim činjenicama zasnovanim na argumenitma rekla-kazala, moramo pažljivo da pristupimo takvim “saznanjima” jer mnogo je zabluda u koje verujemo i koje su se čvrsto usadile u naš mozak, a kako kažu stručnjaci, nemaju veze sa istinom i medicinom.

Evo nekoliko mitova o vašem telu u koje možete da prestanete da verujete.

1. URIN NIJE STERILAN

Stručnjaci su otkrili da urin žene sadrži najmanje 85 različitih bakterija, pa se pretpostavlja da nije drugačije ni sa urinom muškara. Iako se radi o bakterijama, doktori kažu da to može imati i dobru stranu, jer bi pomoću njih mogli da lečimo infekcije i ostale zdravstvene probleme urinarnog trakta.

2. NEĆETE SE RAZBOLETI AKO SE PRIDRŽAVATE PRAVILA 5 SEKUNDI 

Zbog rasprostranjenog verovanja da se na hranu koja je pala na pod neće zalepiti bakterije ako se podigne u roku od 5 sekundi, stručnjaci su odlučili da se ozbiljno pozabave ovim narodnim verovanjem. Odgovor glasi: količina bakterija i prljavštine koja se zalepi za hranu ne zavisi od vremenske dužine boravka na podu, već od vrste i oblika hrane i poda!

Logično, jer ako vam ispadne kolač prekriven šlagom normalno je da će se prljavština više zalepiti nego ako vam ispadne parče hleba ili grisine. Glatke površine takođe lakše prenose bakterije nego drvo i tepisi.

Pročitajte i Ubrzajte rad mozga: 7 načina da drastično poboljšate svoje pamćenje

3. BRIJANJE IZAZIVA PONOVNI RAST DLAKE KOJA DEVLJA I TAMNIJA 

Ako brijačem pređete preko dlake, učiniće vam se da je prečnik dlake mnogo veći kada ponovo počinje da raste, što znači da izgled može da zavara.

Stručnjaci kažu da često brijanje, više od potrebnog kao i čupanje dlaka, može izazvati mikro oštećenja ćelija koje su zapravo zadužene da dlaka prilikom ponovnog izrastanja bude tanja.

4.  VI STE BOMBA KOJA ODBROJAVA DOK MESEČARITE 

Pročitajte i  Opasno da se smrzneš

Kada budite nekog iz mesečarenja ili noćne more ili sna, iako možda osoba deluje iznenađeno ili uplašeno, ne brinite, ne možete izazvati ni srčani, a ni moždani udar ili bilo koji drugi zdravstveni problem koji takav šok može da izazove.

Štaviše, buđenje osobe koja mesečari može biti poželjno s obzirom da nisu svesni svojih postupaka jer spavaju, pa bi mogli ozbiljno da se povrede.

5. NAJVIŠE TOPLOTE GUBIMO PREKO KOŽE GLAVE 

Telo oslobađa toplotu preko površine kože, a količina oslobođene toplote zavisi od veličine delova tela i koliko je taj deo izložen i otkriven. To znači da kada bi se koža naše glave razvukla, površina odgovara otprilike površini kože noge ili ruke.

Pored toga, mnoga istraživanja i eksperimenti pokazali su da toplotu oslobađamo skoro jednako preko celog tela, što znači da ako izađete napolje sa kapom na glavi i u šorcu, neće vas više ugrejati, nego kad se normalno obučete.

6. VEĆA STOPALA = VEĆI PENIS 

Postoji gen u našem telu, Hoks, koji igra važnu ulogu u razvoju i rastu prstiju na nogama i rukama, ali i u razvoju penisa i klitorisa. Međutim to ne znači da se svi nervni završeci razvijaju istovremeno i istom brzinom.

Mogobrojne studije su pokazale da veličina stopala nema nikakve veze sa dužinom penisa, kao ni ostali “indikatori”, među kojima su težina ili dužina kažiprsta.

Saznajte i Da li biste mogli da izdržite 700 dana bez masturbacije?

7. KORISTIMO SVEGA 10 PROCENATA MOZGA 

Nikome nije poznato na osnovu čega se razvio ovaj mit, ali verovatno zato što se svima sviđa ideja o neiskorišćenom potencijalu ili skrivenom talentu koji čuči u malom mozgu. Međutim, skenirani snimci mozga ne pokazuju ogromno, crno prostranstvo neurona koji leže uspavani. To znači da naš mozak radi skoro ceo i to non-stop.

Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *