Šta će vam se dogoditi ako svako jutro popijete šolju zelenog čaja? - Men`s Health

Šta će vam se dogoditi ako svako jutro popijete šolju zelenog čaja?

1. ZDRAVIJE SRCE

Zeleni čaj bogat je moćnim antioksidantima koji snižavaju krvni pritisak, što pozitivno deluje i na zdravlje srca. Za dodatno snabdevanje vitaminom C iscedite u čaj jedan limun, a tako ćete poboljšati i apsorpciju antioksidanata.

2. VIŠE SNAGE

Istraživanja rađena na miševima pokazuju da su jedinke koje su konzumirale ekstakt zelenog čaja povećale svoju otpornost za čak 24 odsto.

Saznajte i Šta je zdravije – kafa ili čaj?

3. ZGODNIJE TELO

Prirodni antioksidant katehin iz zelenog čaja pomaže uklanjanju sala sa stomaka, a sadrži i kofein, koji oslobađa masti zarobljene u potkožnom tkivu i omogućava njihovo brže sagorevanje. Pokazalo se da, ako pijete tri šolje zelenog čaja dnevno sagorećete dodatnih 80 kalorija u naredna 24 sata.

4. OSLOBAĐA ALERGIJE

Japanska istaživanja pokazuju da antioksidanti iz zelenog čaja pomažu u jačanju iminiteta, te vas štede borbe sa mnogim alergijama kao što su alergije na polen ili na prašinu.

Zeleni čaj: 6 razloga da počnete odmah da ga pijete

5. BOLJE PAMĆENJE

Kanadska istraživanja sprovedene na puževima potopljenim u vodu koja sadrži antioksidant katehin, sastojak zelenog čaja, pokazala su da im je memorija znatno poboljšana. Naučnici smatraju da su ta dostignuća primenjiva i na ljudima.

Izvor: Blicžena

Pročitajte i  Niski udarci
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *