4 razloga da budete oprezniji sa suplementima - Men`s Health

4 razloga da budete oprezniji sa suplementima

Iako se suplementi na biljnoj bazi smatraju relativno lakim načinom podrške zdravom funkcionisanju ljudskog tela, u stvarnosti mnogi od njih mogu štetiti našem zdravlju. Njihovo uzimanje bi trebalo biti dozirano i prepisano od strane stručnih lica.

Pogledajte i Nezakoniti suplementi u Srbiji 

NUSPOJAVE KOJE JE RETKO UOČITI

Ljudi određene suplemente biraju kako bi ostvarili neke ciljeve, poput povećanja koncentracije na poslu i popravljanja učinka u teretani.

Međutim, uzimanje ove vrste dodataka ima i svoje negativne strane.

Na primer, uzimanje suplementa trimetilksantin (kofein u prahu) koga mnogi koriste da bi bolje učili ili lakše prevazilazili fizičke napore, može uzrokovati iznenadne srčane smetnje, pa čak i smrt.

POGORŠANJE RANIJIH PROBLEMA

Jedan od osnovnih razloga zašto bi trebalo da se konsultujete sa svojim lekarom pre upotrebe suplemenata leži u mogućnosti da vam se usled korišćenja suplemenata postojeće zdravstvene tegobe pogoršaju.

Otkrijte i Zašto je uzimanje steroida loša ideja?

POTPUNA PREVARA

Ne dozvolite da vas etikete na pakovanjima suplemenata zavaravaju. Budite obazrivi i suplemente uvek kupujte u posebnim prodavnicama gde možete da dobijete detaljne podatke o određenim dejstvima suplemenata na vaše telo.

INTERAKCIJA SA DRUGIM LEKOVIMA I SUPLEMENTIMA

Ukoliko već pijete lekove ili koristite druge suplemente, morate da budete oprezni jer određeni sastojci iz suplementa koje želite da koristite mogu da naškode vašem zdravlju i ponište dejstvo lekova koje već pijete.

Saznajte i 9 najmoćnijih biljnih suplemenata 

D.R.

Pročitajte i  Limun i čili protiv gripa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *