5 načina da sačuvate vitku liniju tokom letovanja - Men`s Health

5 načina da sačuvate vitku liniju tokom letovanja

VAŽNOST DORUČKA

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i to ne treba da zaboravimo ni na odmoru. Nakon burne noći i koje čašice alkohola više probudićete se u ne baš najboljem stanju, a baš tada je važno konzumirati kvalitetan doručak koji će vam osigurati sve neophodne nutrijente.

Omlet, ovsena kaša, voće uz obaveznu hidrataciju tela sa dosta tečnosti je ono što vam treba, a izbegavajte brzu hranu koja će samo pogoršati vaše stanje.

OSTANITE AKTIVNI

Iskoristite sve mogućnosti koje vam pruža okruženje u kome se nalazite tokom odmora. Ukoliko ste otputovali na more, džogirajte ili radite različite vežbe na pesku, a to će aktivirati brojne mišiće u vašem telu. Naravno, tu su i neizostavne aktivnosti u vodi koje upravo ovakav vid odmora omogućava.

Otkrijte i Idealan trening na otvorenom

ILI SE ADEKVATNO ODMORITE

Napravite program koji ćete odraditi tek kad završite odmor i kada u potpunosti napunite baterije. To je posebno važno ako ste u kalorijskom deficitu. Zato napravite predah od teških treninga, malo više jedite i potpuno se prepustite čarima leta. Na taj način ćete osvežiti kako fizičko tako i mentalno stanje svog organizma.

PETOMINUTNI TRENING

Uradite ovaj jednostavan trening program kroz 3 runde.

  • Zgibovi: 3 serije, 3 ponavljanja tempom od 5 sekundi podizanja i 5 sekundi spuštanja 
  • Sklekovi: 3 serije, 5 ponavljanja istim tempom 

Zatim, sledećeg dana uradite 10 zgibova i 20 sklekova kroz 3 serije u normalnom tempu.

Pogledajte plan Kako da i preko leta budete u formi

RAZUMNO SA HRANOM

Ukoliko se plašite da ćete nabaciti koji kilogram više, nemojte da se brinete jer su statistike pokazale da tokom letnjih odmora ljudi uglavnom gube kilograme. Naravno, to ne važi ukoliko stalno jedete brzu hranu i redovno konzumirate alkohol. Što se tiče ishrane tokom odmora nutricionisti preporučuju dosta proteinskih namirnica poput ribe, piletine i jaja. Obavezno u svoj meni ubacite obilje salata začinjenih maslinovim uljem, voće, nemasne jogurte, krompir, a s vremena na vreme i omlete sa slaninom.

Pročitajte i  Da li i vi sklonite buđ sa neke namirnice i pojedete ostatak?

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *