Pitanje glave - Men`s Health

Pitanje glave

Trebalo bi, međutim, znati da glavobolja ponekad može da predstavlja nagoveštaj mnogo ozbiljnijih problema.Svaki put kad glava počne da vas boli drugačije nego obično, treba na to da obratite pažnju. Upoznajte svoj bol i zaustavite ga.

U SLEPOOČNICAMA ILI NA LICU
Kljucanje u predelu slepoočnica ili glave najčešće je simptom migrene. Uvreženo je pogrešno mišljenje da migrena uvek izaziva mučninu. A istina je da se o migreni najčešće radi onda kad vam se glavobolja uspešno umeša u dnevne poslove i ometa vas u njihovom obavljanju.

Naročito treba da obratite pažnju na bol koji ne jenjava i u slučaju da osetite da su vam mišići lica otupeli. Ako vam se obrazi opuste ili u njima osetite trnce, to može biti znak moždanog tumora. Pošto je brza i tačna dijagnoza ovde od ključnog značaja, odmah se obratite lekaru.

OČNA DUPLJA
Uzrok pritiska koji osećate u očnim dipljama ili u predelu ispod očiju, najčešće je oboljenje sinusa, a posledica je glavobolja. Infekciju možete da izlečite antibioticima koje će vam prepisati vaš lekar.

Moguće je da se radi o posebnoj vrsti migrene koja naročito pogađa muškarce pušače. Bol se najčešće javlja u predelu samo jednog oka i prati ga zamagljenjem vida. Međutim, ukoliko takav bol traje dugo, najbolje je da posetite lekara.

UKOČEN VRAT
Bolovi u vratu najčešće se javljaju zbog ukočenih mišića, ali može se raditi i o migreni. U tom slučaju, tablete  protiv bolova prilično će vam olakšati život, ali njihovo uzimanje više puta u toku meseca može da vam se vrati kao bumerang, u vidu učestalih glavobolja, što sigurno ne želite.

Ukoliko bol nailazi iznenada i izuzetno je jak, a prate ga mučnina i povraćanje, obratite se lekaru koji će vas uputiti kod specijaliste da utvrdi da se slučajno ne radi o aneurizmi.

Pročitajte i  4 razloga da budete oprezniji sa suplementima
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *