Da li je gazirana voda loša po zdravlje? - Men`s Health

Da li je gazirana voda loša po zdravlje?

Verovatno ste već čuli tvrdnje da gazirana voda nije dobra za vaše zdravlje i da je bolje da žeđ utolite običnom vodom. Ipak, nema razloga da se ne počastite čašom hladne gazirane vode, piše Stvarukusa.

Tvrdnja: MINERALNA VODA NE HIDRIRA KAO OBIČNA 

Mehurići u gaziranoj vodi potiču od ugljen-dioksida, ali ipak ne sprečavaju organizam da se hidrira, kaže dr Suzan Jiring s Univerziteta Južna Karolina. Naime, jedna naučna studija je pokazala da je nakon napornih vežbi, gazirana voda kod ispitanika nadoknadila izgubljenu tečnost baš kao i obična voda.

Otkrijte i 7 stvari koje će se dogoditi kad prestanete da pijete gazirano

Tvrdnja: MINERALNA VODA JE LOŠA ZA ZUBE I KOSTI 

Ugljena kiselina koja se nalazi u gaziranoj vodi može da ošteti zubnu gleđ, ali samo u velikoj koncentraciji. Međutim, to se neće desiti ako ne pijete previše gazirane vode i konzumirate gaziranu vodu s voćnim kiselinama ili šećerom. Takođe, naučna studija došla do rezultata koji povezuju konzumiranje gazirane vode sa smanjenjem gustine kostiju kod žena.

Tvrdnja: MINERALNA VODA GOJI I NADIMA

Istina je da konzumiranjem gazirane vode može doći do privremene nadutosti. Međutim, istraživanja su pokazala da gazirani napici mogu da vas drže duže sitima nego obična voda, naročito ako se konzumira na prazan stomak. Zato, ukoliko vodite računa o liniji, pijte gaziranu vodu, ali izbegavajte onu s dodatkom veštačkih zaslađivača.

Evo kako gazirana pića utiču na izgled vaše kože

Pročitajte i  SVAKI DAN PIJETE ESPRESO? Ovih 5 stvari bi trebalo da znate!
Inicijalizacija u toku...

1 thought on “Da li je gazirana voda loša po zdravlje?

  1. Svasta sam citao na tu temu, da li je zdrava ili ne to zaista ne znam ali znam da od kada smo kupili preciscivac vode koji se montira ispod sudopere i obezbedjuje uvek 10ak litara ciste, pijace vode moja porodixca i ja smo sigurni u cinjenicu da pijemo zdravu, svezu i hemijskl ispravfnu vodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *