Džejson Silva: 6 načina da pokrenete moždane vijuge - Men`s Health

Džejson Silva: 6 načina da pokrenete moždane vijuge

Najbolji način da budete produktivniji je da razmišljate pozitivno i da verujete u svoje sposobnosti, jer na ovaj način povećavate i svoje samopouzdanje.

U trenutku potpune tišine pokušajte da vizuelizujete pozitivne misle u svojoj glavi i da se u potpunosti prepustite lepim mislima.

Nabildujte mozak: 4 najbolja načina da očuvate njegovo zdravlje

PROMENITE SVOJU RUTINU

Ljudski mozak ima naviku da često ulazi u razne rutine u nameri da troši manje energije. Problem leži u činjenici da naš mozak na taj način ulazi u svojevrsnu kolotečinu i nije sposoban da obavlja svoje funkcije u potpunosti. Jedna od stvari koja popravlja moždane funkcije su nova iskustva. Promenite svoje uobičajne rutine, naučite novi jezik ili nađite neki hobi koji će okupirati vaše misli.

Pročitajte i 5 namirnica koje loše utiču na vaš mozak

BUDITE FIZIČKI AKTIVNI

Svaka aerobna aktivnost će pomoći vašem mozgu. Jedno od najboljih oružja za otklanjanje anksioznosti je dvadesetominutno aerobno vežbanje. Povećavanje srčanog pulsa tokom fizičke aktivnosti koristiće i zdravlju vašeg mozga, pre svega u segmentu kreativnosti.

Doživeti stotu: 7 načina da održite mozak u formi

BITNO JE ONO ŠTO JEDETE

Zdravlje mozga i stomaka su povezane stvari, pa je zato od velike važnosti šta i kako jedete. Promenite životni stil, budite aktivni, pravilno se hranite, a najviše koristi od tih promena imaće upravo vaš mozak.

DIŠITE

Duboko disanje može da vam pomogne da smirite vaše stanje panike, odagnate stres i druge neprijatnosti, pa samim tim da promenite stanje svesti i percepcije. Kada god se osećate nelagodno, dišite duboko neko vreme i ubrzo ćete primetiti neverovatnu promenu.

Mentalni trening: 4 najbolje vežbe za vaš mozak

MUDRO KORISTITE TEHNOLOGIJE

U svetu moderne tehnologije, možda je teško doneti odluku šta je korisno za vas, a šta nije. Zato morate da budete pronicljivi i da sami filtrirate informacije koje dobijate. Fokusirajte se na informacije kojima ćete unaprediti svoju kreativnost i proširiti svoja interesovanja.

Pročitajte i  Hranom protiv glavobolje

Saznajte i 7 načina da očuvate vaš mozak

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *