Test plodnosti: Kako da sami proverite svoje "plivače"? - Men`s Health

Test plodnosti: Kako da sami proverite svoje “plivače”?

Naučnici tvrde da su izmislili prvi probni komplet za kućno testiranje sperme na svetu, te da se uz njegovu pomoć može izmeriti kvalitet, ali i kvantitet semena. Uloga ovog kompleta je, između ostalog, i da poštedi muškarce neprijatnosti tokom poseta klinikama za plodnost, piše Yumama.

Raniji aparati nisu mogli da odrede kvalitet sperme, već su služili za testiranje broja spermatozoida, te su muškarci mogli biti u zabludi.

Sada, stručnjaci tvrde da su razvili jednostavan i pouzdan komplet koji meri spermatozoide čoveka, ali i otkriva da li su “plivači” dobri.

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE

Proizvod je nazvan SwimCount, a za dobijanje rezultata potrebno je samo pola sata. Korišćenje je jednostavno i zahteva da se pripremi uzorak sperme (bez korišćenja kondoma ili lubrikanata, koji mogu oštetiti spermatozoide) i da isti odstoji u čašici 30 minuta.

Zatim, uzorak treba promešati deset puta, pre uzimanja doze od 0.5ml koja se prenese na SwimCount uređaj.

U roku od 30 minuta, komplet će promeniti boju i ukazati na to da li je broj pokretnih spermatozoida iznad ili ispod propisanih zahteva Svetske zdravstvene organizacije.

Ukoliko test pokaže da je kvalitet sperme ispod očekivanog nivoa, trebalo bi posetiti lekara za dalje tesiranje plodnosti

“Retko se nailazi na inovativne proizvode u ovom domenu medicine. Ključna prednost SwimCount uređaja u odnosu na druge testove jeste ta što daje tačan broj pokretnih spermatozoida, te ne može da preceni čovekovu plodnost i obezbedi lažni osećaj da je sve u redu”, za Daily Post izjavio je dr Džon Ris.

Proizvod je registrovan kao medicinski uređaj i trenutno je dostupan samo preko sajta kompanije JRBiomedical.

Kako se koristi možete pogledati na sledećem video snimku:

Pročitajte i  Prirodni suplementi koji povećavaju nivo testosterona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *