7 razloga da svako jutro popijete čašu tople slane vode - Men`s Health

7 razloga da svako jutro popijete čašu tople slane vode

Naučnici se slažu da čaša posoljene vode izuzetno povoljno utiče na ljudsko telo. Oni tvrde da čaša posoljene tople vode čisti organizam i pomaže vašem telu da se regeneriše.

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni svet je tu ideju olako odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovekovo telo. “Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju, pa je u tom slučaju njen zdrav rezultat zagarantovan.

Sve što treba da uradite jeste uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu kašičicu morske soli. Dok pravite ovaj zdrav napitak, otkrijte 7 neverovatnih razloga da ovu praksu ispijanja tople slane vode nastavite svakog jutra: 

Otkrijte i Voda pre jela, da ili ne?

HIDRATACIJA

Nutricionista Met Stoun ističe da ukoliko pijete samo vodu za hidrataciju tela, možete i preterati pa telo postaje prepunjeno tečnošću. Umesto čiste vode savetuje upravo ovakvu – posoljenu, jedanput dnevno.

VARENJE

Imate li problema s varenjem, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju digestivni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primetiti pozitivne promene i izregulisano varenje.

NESTANAK NESANICE

Minerali soli smiruju nervni sistem. Stoga, imate li problema sa nesanicom, ova će časa blagotvorno uticati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

Đumbirova voda: Brzo i lako topljenje masnih naslaga

DETOKSIKACIJA

Reč je o čaši čiji sadržaj deluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tela i rešava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

ZDRAVLJE KOSTIJU

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utiču na probleme sa kostima, naročito onima koji imaju problema sa osteoporozom.

Pročitajte i  3 saveta za sprečavanje povreda

BLAGOTVORAN UTICAJ NA KOŽU

Ako želite nežan odsjaj čiste kože, popij čašu vode i ne oklevajte. Detoksikacija je povezana s ovim faktorom, koža će vam blistati.

6 razloga zašto bi ujutru trebalo da pijete toplu vodu sa limunom

BOGAT IZVOR MINERALA

Sve prethodne tačke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji sa vodom i njenim blagotvornim dejstvima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga se ne dvoumite i isprobajte ovaj recept.

Izvor: B92.net

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *