Kako se najbrže rešiti mitisera? - Men`s Health

Kako se najbrže rešiti mitisera?

“Pokušaj da se neželjenih mitisera rešite ceđenjem će samo iziritirati vašu kožu, izazvati crvenilo i najverovatnije ožiljak”, kaže profesor dermatologije na Medicinskoj školi Icahn, Hejdi Voldorf.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA

Za blage slučajeve mitisera, koristite sredstvo za čišćenje lica. Birajte formulu sa salicinskom kiselinom i benzoilom peroksidom. Benzoil peroksid najbolje funkcioniše na crvenim bubuljicama, zato što zaustavlja formiranje fleka. Salicinska kiselina s druge strane može da prodre dublje u pore i da se izbori sa mitiserima.

10 prirodnih načina da se brzo rešite akni

Ovim sredstvom za čišćenje lice se umivajte ujutru i uveče, koristeći ruke i toplu vodu. Obavezno koristite nežne pokrete, koji će vam pomoći da uklonite sve nečistoće iz pora.

Za dublje pranje lica, razmislite o korišćenju četkice za čišćenje, koja ima rotirajuću glavu i koja će vam pomoći da uklonite duboke nečistoće i ulja iz pora do kojih vaše ruke ne mogu da prodru.

Imajte na umu da će kiseline iz ovih sredstava za čišćenje lica isušiti vašu kožu, pa je veoma bitno da koristite kremu za negu lica ujutru i uveče.

Akne kod odraslih muškaraca: uzroci i preventiva

ODLAZAK KOD DERMATOLOGA

Ukoliko vam ovo ne pomogne, vreme je za rezervni plan, odnosno za odlazak kod dermatologa, jer će vam on najbolje pomoći. Njegovo rešenje će verovatno zahtevati mnogo strpljenja i duži period od oko dva meseca da zaista vidite rezultate.

Ako želite da sprečite oštećenja kože, izbegavajte izloženost suncu (bez kreme sa zaštitnim faktorom), cigarete i ceđenje bubuljica.

Saznajte i 8 rešenja za borbu protiv bubuljica

Pročitajte i  Ovo je vaš organizam sat vremena nakon što pojedete picu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *