Detox za početnike: Sve što treba da znate o čišćenju organizma - Men`s Health

Detox za početnike: Sve što treba da znate o čišćenju organizma

PRE DETOKSA

Nekoliko dana pre detoksa smanjite unos svih onih ukusnih jela u kojima svi uživamo i izbacite sledeće: kafu,šećer, meso i mlečne proizvode i ubacite ribu, sveže voće, zeleniš i ostalo povrće u svaki obrok. Možete početi i sa pojedinačnom konzumacijom sokova, po 1-3 dnevno kao zamene za obroke i tako sebe polako uvesti u proces detoksikacije.

Saznajte i Detoks napitak koji ubrzava mršavljenje

TOKOM DETOKSA

Na početku prvog dana bilo bi dobro da popijete čašu vode ili vode sa limunom kako biste pokrenuli svoj organizam. Vruća voda je najbolja, ali može i ona na sobnoj temepraturi. Pijte svojih pet sokova, koje ste napravili za detoksikaciju onoliko često koliko osećate potrebu. S obzirom da ne funkcionišemo svi na isti način, usvojite pravilo da sačekate najmanje jedan sat između sokova i da poslednji popijete barem dva sata pre spavanja. Tokom dana unosite dosta tečnosti u organizam – pijte vodu, zeleni čaj (obican ili bez kofeina) i biljne čajeve, onoliko koliko vam prija.

Zelena dijeta: Brzo mršavljenje & još brži detoks

POSLE DETOKSA

Pravilan način ishrane nakon detoksa je isto vrlo važan. Prvog dana posle čišćenja nastaviti sa konzumiranjem sokova, bistrih supa, svežeg voća i povrća, od drugog dana početi sa grilovanim i povrćem pripremljenim na pari, a mahunarke ubaciti tek trećeg dana.

Četvrtog dana se oprezno može uvesti riba ili meso, po mogućstvu belo meso. Mlečni proizvodi bi trebalo da budu poslednji kojima ćete se vratiti. Najbolja za vaše telo je zapravo ishrana bazirana na 80% sirovom voću i povrću, čime održavate alkalni balans. Dokazano je da povišena kiselost organizma jeste osnova za stres,umor, upale, gojaznost i slabljenje imunog sistema.

Pročitajte i  Osećate umor? Kako nadomestiti manjak energije

Detoksikacija organizma: Dvodnevna dijeta jabukama

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *