4 stvari koje treba da znate ako ne volite supe i čorbe - Men`s Health

4 stvari koje treba da znate ako ne volite supe i čorbe

MOŽE DA VAM POMOGNE DA SMRŠATE

Supa sadrži vlakna, koja će vašem organizmu pružiti sitost i sprečiti nalete gladi. U stvari, vlakna su niskokalorični makronitrujent, koji će vam pomoći da izgubite 50 procenata masnoća, otkrivaju rezultati studije koja je objavljena u Obesity Research.

Saznajte i Riblja supa sa pirinčem i suvim grožđem

POČETNI KORAK KA VAŠEM NOVOM TELU

Prema studiji Univerziteta u Pensilvaniji, konzumiranje niskokalorične supe pre glavnog jela će vam pomoći da sveukupno unesete 20 procenata manje kalorija u organizam. Zašto? Supa daje osećaj sitosti, pa ćete samim tim manje hrane pojesti.

MOŽE DA SPREČI PREHLADU

Čim osetite da ćete se razboleti, pojedite supu. Istraživanje Medicinskog centra u Nebraski otkriva da pileća supa potiskuje upalne procese koji izazivaju prehladu. Vruća tečnost će olakšati simptome koje osećate usled zapušenih sinusa i bola u grudima, otkrivaju sa Univerziteta Kardif.

Za lenje muškarce: Pileća čorba sa crnim pasuljem

UBLAŽAVA STRES

Konzumiranje porcije supe od povrća tokom dve nedelje će redukovati nivo mokraćne kiseline koja izaziva stres za 18 procenata, prema studiji koj je objavljena u American Agricultural Research Service. Naravno da je pronalazak unutrašnjeg mira dovoljna motivacija da pojedete tanjir supe ili čorbe, ali redukovanje nivoa stresa koji će vam pomoći da smršate 5 kilograma u šest meseci je još jedan razlog više da počnete da jedete supu ili čorbu. 

A.J.

Pročitajte i  Kako telo reaguje na bol?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *