Vijagra bez erektilne disfunkcije – da ili ne? - Men`s Health

Vijagra bez erektilne disfunkcije – da ili ne?

Vijagra, cijalis i levitra su nekada bili poznati isključivo kao medikamenti za erektilnu disfunkciju, ali poslednjih godina u SAD-u vlada potpuno novi trend. Naime, naučnici otkrivaju porast broja muškaraca u njihovim 20-im i 30-im godinama, koji ne boluju od erektilne disfunkcije, ali koriste ove lekove kako bi doživeli još bolja seksualna iskustva i imali snažnije erekcije, duže izdržali u krevetu i skratili vreme između dva orgazma.

8 načina da sprečite erektilnu disfunkciju

Kristijan (27) je priznao da je koristio vijagru za specijalne događaje, poput rođendana i godišnjica, kao i da mu je na skali od 1 do 10 čvrstina erekcije bila 11 i da je tom prilikom doživeo jedan od najjačih orgazama u životu.

Međutim, osim trenutnog uživanja, ovi medikamenti mogu da izazovu brojne nuspojave poput ubrzanog rada srca, proširenih vena na penisu, glavobolje, prevelikog uzbuđenja i začepljenja nosa.

“Konzumiranjem vijagre, sva krv će dospeti do vašeg lica, a vi ćete postati crveni. To ne izgleda lepo i ne osećate se sjajno. Takođe sam imao groznu glavobolju i osećao sam da mi je previše toplo. To jednostavno nije vredno toga”, priznao je Zejn (32).

“Lekovi za erektilnu disfunkciju mogu toliko da snize vaš krvni pritisak da dođe do smrtnog ishoda”, kaže doktor i direktor Instituta za Men’s Health na grupi za urologiju na Džersiju Brajan Steiksner.

Saznajte i Nar u službi vijagre

“Ukoliko ste stariji i na nitratima, a koristite vijagru, možete da doživite moždani udar”, dodaje on.

TOLERANCIJA NA LEKOVE I IZAZIVANJE EREKTILNE DISFUNKCIJE

Morate da imate još nešto na umu – ukoliko uzimate lekove za erektilnu disfunkciju kada vam nisu potrebni, razvićete toleranciju i prestaće da funkcionišu.

“Ovo može da dovede do prave erektilne disfunkcije kod mladih muškaraca”, kaže dr Steiksner. “Rizik od nemogućnosti da imate seks ili prirodnu erekciju ikada više je stvaran”, dodaje on.

Pročitajte i  Žena na vijagri

Kako se boriti sa erektilnom disfunkcijom?

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *