10 načina da naškodite svom najvernijem prijatelju - Men`s Health

10 načina da naškodite svom najvernijem prijatelju

NE VEŽBATE DOVOLJNO

Redovno vežbanje će doprineti vašem boljem izgledu, ali i većem uspehu u krevetu. Istraživanja Medicinskog centra Cedars Sinai pokazala su da muškarci koji više vežbaju imaju bolju erekciju i seksualnu funkciju.

Saznajte i 10 trikova za povećanje penisa

Rezultati, koji su objavljeni u Journal of Sexual Medicine, pokazali su da muškarci koji više vežbaju imaju bolje rezultate seksualnih funkcija. Dakle, ukoliko niste počeli da vežbate, vreme je da odmah kupite člansku kartu za teretanu.

PREVIŠE PUŠITE

Studija, koja je objavljena u British Journal of Urology, a koja je obuhvatala ispitivanje 65 muškaraca, koji su bili uključeni u osmonedeljni program odvikavanja od cigareta, pokazala je sasvim očekivane rezultate. Naime, ispitanici su imali tri provere erekcije: pre nego što su prestali da puše, na polovini programa i jedan mesec nakon završetka programa.

Dvadeset procenata ispitanika je otkrilo da je imalo erektilnu disfunkciju na početku i kraju, dok je 75 procenata muškaraca koji su ostali nepušači imalo čvršće erekcije i dostizali su maksimalo seksualno uzbuđenje.

NEMATE SEKS

Što više seksa imate, manje su šanse da ćete patiti od erektilne disfunkcije, prema studijama iz 2008. godine koja je objavljena u The American Journal of Medicine.

10 laži o penisu koje smo baš svi izgovorili

NE SPAVATE DOVOLJNO

Prema studiji Univerziteta u Mičigenu, ljudi koji nemaju dovoljno sna će sledećeg dana iskusiti manji nivo požude i biće manje sposobni da je reprodukuju, a sve ovo je praćeno ostalim simptomima loše koncentracije, umora i oslabljenosti kostiju i mišićne mase.

PRESKAČETE LUBENICU

Univerzitet u Teksasu A&M je 2008. godine objavio rezultate studije, koji su pokazali da sastojak lubenice koji se zove citrulin-arginin pomaže otpuštanje krvnih sudova poboljšavanjem azot-oksida u istom pravcu kao i vijagra. Ovaj sastojak takođe efikasno tretira erektilnu disfunkciju i možda je čak i sprečava.

Pročitajte i  Hranite se kao Novak: Ukusan obrok bez glutena

JEDETE PREVIŠE BRZE HRANE

Brza hrana odnosno procesuirana hrana, koja je puna trans masti je loša po vaš penis i vaše zdravlje sveukupno.

 

10 stvari koje su devojkama važnije od veličine penisa

PREVIŠE TELEVIZIJE

Muškarci koji gledaju televiziju više od 20 sati nedeljno imaju za 44 procenata niži procenat sperme u odnosu na one koji skoro da ne gledaju TV, prema studiji Univerziteta u Ročesteru. Naučnici su otkrili da zdravi muškarci koji uglavnom sede, ali gledaju previše televizije, imaju lošiju spermu zbog manjka fizičke aktivnosti.

NE ISPIRATE KREMU ZA SUNČANJE

Prema rečima Nacionalnog instituta za zdravlje, krema za sunčanje može da spreči rizik od raka karcinoma, ali može da utiče na vašu neplodnost. Određene hemikalije koje štite od UV zraka, smanjuju reproduktivnu funkciju muškarca za 30 procenata.

Saznajte i 7 činjenica o penisu koje niste znali

LOŠA DENTALNA HIGIJENA

Naučnici su u Journal of Periodontology otkrili da su bolesti desni sedam puta učestalije kod muškaraca sa erektilnom disfunkcijom.

NE PIJETE KAFU

Tim naučnika sa Univerziteta u Teksasu otkrio je da 42 procenata muškaraca, koji piju između 2 do 3 šoljice kafe dnevno, manje prijavljuju problem sa erektilnom disfunkcijom. Studija je otkrila da kofein pomaže da se vaše arterije opuste i poboljša protok krvi.

5 strašnih stvari koje mogu da se dese jednom penisu

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *