Sperma: Brže, jače, bolje - Men`s Health

Sperma: Brže, jače, bolje

REŠENJE
Uzimajte multivitaminske tablete. Stručnjaci su ustanovili da muškarcima sa malim brojem spermatozoida često nedostaju cink, magnezijum, selen, kao i vitamini A, C i E. Zaboravite na terapiju za povećanje testosterona. Testosteron mora doći direktno iz testisa, a ne veštačkim putem. Pribegavanjem takvoj terapiji smanjićete prirodnu proizvodnju ovog hormona.

SMRŠAJTE
Masna tkiva pretvaraju testosteron u estrogen. A ako nema testosterona, nema ni spermatozoida. Me∂utim, redovno vežbanje pomoći će vam da preokrenete situaciju u svoju korist.

SMIRITE SE
Stresan život utiče na kvalitet spermatozoida. Zato radite manje, više spavajte i počnite da se bavite nekim umirujućim hobijem. Recimo, seksom.

OSTAVITE DUVAN
Organizam prihvata nikotin kao potpuno prirodnu supstancu i ne pruža mu otpor. Posledica je smanjenje kako broja tako i kvaliteta spermatozoida, a može doći i do oštećenja naslednog zapisa DNK.

NA KRAJU
Razmislite i o dodacima – preparatima za povećanje plodnosti. Na tržištu postoji više takvih preparata, mada ovi preparati, kako tvrde stručnjaci, nisu škodljivi, valja znati i da nema naučnih dokaza o njihovoj delotvornosti. Oni, koliko je poznato, utiču samo na kvalitet spermatozoida ali ne i naj njihov broj.

Pročitajte i  Zdravlje muškarca i svakodnevne loše navike
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *