Oprez: Ovih 10 problema vreba svaki penis - Men`s Health

Oprez: Ovih 10 problema vreba svaki penis

Najteža povreda penisa za koju ste ikada čuli

ALKOHOL NAJGORI NEPRIJATELJ

Popili ste nekoliko pića, došli kući s devojkom i shvatili da ne možete da postignete erekciju. Alkohol, pored toga što se ponaša poput otrova ako popijete previše, on deluje i kao depresiv.

Prema istraživanju koje je objavljeno u Indian Journal of Psychiatry, previše alkohola povećava rizik od erektilne disfunkcije.

ODLOŽENA EJAKULACIJA

Mnogi muškarci se suočavaju sa odloženom ejakulacijom, na koju mogu da utiču brojni spoljašnji i unutrašnji faktori. Na primer, uzimanje određenih lekova može da ima neželjena dejstva na erekciju i sam odnos. Ukoliko ne možete da ejakulirate u određenim situacijama (na primer, možete da ejakulirate tokom masturbiranje, ali ne i tokom seksa), onda se možda odložena ejakulacija dešava iz problema psihičke prirode.

Problem s ejakulacijom o kojem nijedan muškarac ne želi da priča

PREVREMENA EJAKULACIJA

Prevremena ejakulacija je jedan od najčešćih problema s kojim se suočavaju muškarci širom sveta. Ukoliko i vi imate problem sa prebrzim postizanjem vrhunca, postoji nekoliko potencijalnih rešenja.

Posle koliko minuta se ejakulacija smatra prevremenom?

SAVIJEN PENIS

Kada je u erekciji, normalno je da je vaš penis blago savijen zbog anatomije. Tokom erekcije, krvni sudovi se opuštaju i otvaraju, omogućavajući krvi da dospe do vaših arterija. Pravac uvijanja penisa zavisi od proporcija penisa ispod kože, prema istraživanju Journal of Andrology. Muškarci sa kraćim penisom ispod kože i dužim izloženim savijaće se nadole i obrnuto. Ponekad može da se savija levo ili desno, ali je i to u redu.

Ukoliko primetite ekstremno savijanje i bolne erekcije, možda bolujete od Perjonijeve bolesti, pa posetite lekara što pre.

SVRAB PENISA

Odgovorite iskreno na nekoliko pitanja: Da li ste bili pomalo lenji kad je u pitanju higijena? Da li ste imali seks sa devojkom koju ste tek upoznati? Da li koristite novi sapun?

5 potpuno otkačenih supermoći penisa!

Svi ovi činioci mogu da utiču na na svrab penisa, koji je obično praćen crvenilom ili oticanjem, a može da bude posledica previše znoja, nošenja uskog donjeg veša, gljivične infekcije, bakterija. Svakako se obratite lekaru i što pre otklonite svaku sumnju.

Pročitajte i  Šta će vam se dogoditi ako svaki dan započnete napitkom od đumbira?

 

SEKRECIJA PENISA

Sekrecija penisa ne mora nužno da podrazumeva da imate polno-prenosivu bolest, poput hlamidije ili gonoreje i može da bude rezultat upale vaše uretre (uritritis).

Sekrecija može da bude različitih boja (od providne, bele do žute i crvene), kao i gustine (može biti vodenasta, ali i voem agusta). Ukoliko primetite bilo kakav sekret, odmah se obratite lekaru.

10 trikova za povećanje penisa

NE MOŽETE DA POSTIGNETE EREKCIJU

Istraživanje Univerziteta u Adelaidu otkriva da većina muškaraca može da se reši erektilne disfunkcije promenom životnih navika. Takođe, mnogobrojni faktori utiču na ovo oboljenje, poput nedostatka vitamina D, dijabetesa, stresa, retkih seksualnih odnosa i previše pušenja.

BUBULJICA

Bubuljice na penisu mogu da budu folikuli kose, ciste ili alergijska reakcija i one su bezopasne. Međutim, bubuljice koje se javljaju kao posledica polno prenosivih bolesti su malo ozbiljnije i mogu se pojaviti kao crvenilo (herpes) ili u vidu pravih bubuljica koje svrbe.

Otkrijte i Jesu li akne na genitalijama normalna pojava?

PROBLEMI SA KOŽICOM

Ukoliko niste obrezani, možda ćete imati problem sa povlačenjem kožice sa vrha penisa, otkrivaju sa klinike Majo. U pitanju je stanje koje se zove fimozis, a ukoliko se ne reši ovaj problem može da izazove veće nezgode.

PROBLEMI SA PLODNOŠĆU

Zdravstvene i životne navike su krucijalne kada je u pitanju reptroduktivno zdravlje, pa možete da imate probleme sa plodnošću ukoliko koristite pishoaktivne supstance, pušite, gojazni ste ili ste stalno pod stresom.

Šta sve može da se dogodi jednom penisu?

Osim toga, na plodnost utiče u nivo hormona i testosterona, pa ukoliko sumnjate da ste možda neplodni, obavezno se obratite lekaru i odagnajte sumnje što pre.

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *