Prirodni suplementi koji povećavaju nivo testosterona - Men`s Health

Prirodni suplementi koji povećavaju nivo testosterona

Nizak testosteron može negativno da utiče na sve od vašeg fizičkog izgleda do libida i učinka u krevetu, ali postoje prirodni načini da ove probleme rešite:

PESKAVICA

International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism je otkrio da ova biljka, koja se vekovima koristi u pripremi hrane, smanjuje procenat telesnih masnoća i poboljšava nivo testosterona. Peskavica može takođe da vam pomogne ukoliko osećate da je vaše raspoloženje za seks opalo odnosno ako želite da povećate libido. Možete da ga uzimate sa karijem, čajem ili kao pilulu suplementa i možete da povećate nivo testosterona za 42 procenta u roku od 12 dana.

5 načina da značajno povećate nivo testosterona

ĐUMBIR

Đumbirova zdravstvena dejstva su naširoko poznata, ali osim što se bori protiv kijavice, upale i čak i kancera, studija iz 2012. godine, koja je objavljena u Tikrit Medical Journal, otkrila je da đumbir značajno povećava nivo testosterona i kvalitet sperme kod neplodnih muškaraca.

BABIN ZUB

Studija iz 2012. godine je otkrila da konzumiranje šest grama babinog zuba tokom 60 dana poboljšava erekciju i učestalost seksa kod muškaraca sa sniženim protokom spermatozoida, a takođe redukuje i seksualni umor. Štaviše, istraživanje je pokazalo da je nivo testosterona skočio za 16 procenata.

Otkrijte i 10 prirodnih suplemenata koji će pojačati efekte vežbanja

Pročitajte i  Oprez: Evo šta usne govore o vašem zdravlju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *