Ako ste prehlađeni, izbegavajte ovih pet namirnica - Men`s Health

Ako ste prehlađeni, izbegavajte ovih pet namirnica

GAZIRANI NAPICI

Konzumiranje gaziranih pića nije zdravo iz nekoliko razloga, ali ukoliko ste ste prehladili, oni će vam najmanje pomoći budući da su prepuni šećera, koji samo pogoršavaju upalu i slabe imuni sistem.

Grip vs.prehlada: Simptomi i razlike

ALKOHOL

Možda mislite da će čašica rakija da dezinfikuje i oporavi vaše grlo, ali desiće se upravo suprotno – prehlada će se pogoršati, jer alkohol ima isti učinak kao i šećer. Osim toga, alkohol će vas dehidrirati, a vama je, pogotovo u toku prehlade, potrebno što više tečnosti.

SLATKIŠI

Kao i gazirana pića, slatkiši takođe sadrže obilje šećera, koji loše utiče na vaš imunitet, pa izbegavajte da jedete bombone, kolače, keks i slične namirnice.

Ove namirnice popravljaju loše raspoloženje

UGLJENI HIDRATI

Možda mislite da su krekeri, pečeni tost i čajni keks idealni kada ste bolesni, ali oni će vam samo otežati proces oporavka i podići nivo šećera u krvi.

MLEČNI PROZVODI

Kod mnogih ljudi, mlečni proizvodi izazivaju teže gutanje hrane, pa ako se nalazite u toj kategoriji, izbegavajte ove namirnice.

S druge strane, ukoliko nemate problem sa konzumiranje mlečnih proizvoda kada ste prehlađeni, slobodno ih konzumirajte jer su odličan izvor proteina i vitamina, koji su vašem telu potrebni kada se borite protiv prehlade.

Šta bi trebalo da uradite kada vas “uhvati” prehlada?

 

Pročitajte i  Proteinski šejkovi za početnike
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *