Muški polni organ otkriva tajnu dugovečnosti? - Men`s Health

Muški polni organ otkriva tajnu dugovečnosti?

Prema rezultatima studije Univerziteta Misisipi, erektilna disfunkcija utiče negativno ne samo na vaš seksualni život, već povećava rizik od prerane smrti za čak 70 procenata.

Najčešći uzrok erektilnih disfunkcija je loše kardiovaskularno zdravlje, pa ako imate poteškoća da postignete ili održite erekciju, možda imate srčanih tegoba. Takođe je bitno da imate na umu da bi tek kasnije u toku života mogli da se ispolje srčana oboljenja ukoliko ih sada nemate, a imate problema sa erektilnom disfunkcijom.

Saznajte i 8 načina da sprečite erektilnu disfunkciju

Krvni sudovi u penisu su veoma sitni, svega nekoliko milimetara pa se veoma lako mogu i zapušiti.

Ako dođe do nastanka plaka u krvnim sudovima, koji najčešće nastaju usled nezdrave ishrane, manjka fizičke aktivnosti, pušenja, starenja ili genetike, protok krvi u penisu će se prvi biti na udaru što će na kraju uticati na postizanje erekcije.

Ukoliko se nastanak plaka nastavi, to će uticati na veće arterije, poput onih zaduženih za prenos krvi do srca, pa tu nastaju pravi problemi, često u vidu srčanih udara.

Zato je redovan urološki pregled obavezan, jer ćete na taj način moći primetiti rane znakove mogućih tegoba, a samim tim ćete izbeći ozbiljne probleme.

Ukoliko primetite da ne možete da postignete normalnu erekciju duže od tri meseca, obavezno posetite svog lekara.

Erektilna disfunkcija: simptomi, uzroci i rizici faktora

Potrebno je odblokirati arterije promenom načina života, redovnim vežbanjem ili upotrebom medikamenata, koje će vam doktor prepisati. 

D.R.

Pročitajte i  Savremene tehnologije u službi navijača

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *