6 prirodnih načina da pobedite mamurluk - Men`s Health

6 prirodnih načina da pobedite mamurluk

U izveštaju Američkog centra za bolesti i prevenciju se navodi da bi ljudi trebalo da ograniče konzumiranje alkohola na jedno piće dnevno iz zdravstvenih razloga, ali je teško odoleti alkoholu u vreme praznika.

Osećamo se super, pijemo omiljeno piće, ali problem nastaje sutradan, kad se suočavamo sa nepodnošljivim glavoboljama, mučninom i malaksalošću. Budući da je alkohol diuretik, postoji mogućnost da dehidriramo, pa je neophodno da unosimo velike količine tečnosti.

Ukoliko ste se jutros probudili mamurni, otkrijte najbolje načine da mamurluk podnesete što bezbolnije:

Saznajte i Zašto sve teže podnosite mamurluk?

SILIMARIN

Ovaj prirodni suplement se uzima ujutro i vrlo brzo deluje na oporavak tela. Silimarin služi kao dodatna pomoć jetri, tako što brzo odstranjuje alkohol iz jetre. Može se pronaći u svim apotekama u vidu kapsula, a može se uzimati i kao čaj.

AKTIVNI UGALJ

Konzumiranjem aktivnog uglja u vidu kapsula i dražeja smanjićete simptome mamurluka. Prilično je efikasan, a sve vreme morate piti dovoljno vode. Da bi vam bilo lakše progutati možete po njemu posuti malo limunovog soka i jabukovog sirćeta. Nije poželjno kombinovati aktivni ugalj i kafu, jer će doći do sužavanja krvnih sudova, a to vam nije potrebno kad ste mamurni.

TABLETE VITAMINA B

U bolnicama se teška pijanstva leče kombinacijom elektrolita i vitamina B koji se daju putem specijalne IV formulacije. Ova formula je odlična u izbacivanju toksina i nuspojava mamurluka. Tablete vitamina B, pogotovo tiamin i folati kao i magnezijum biće idealan izbor.

Džejmi Oliver: Ovo je najbolji recept za mamurluk

PRIRODNI SOKOVI

Stavite u blender šargarepu, cveklu i sveži krastavac, izmiksujte i ispijte. Uz to možete dodati i kupus koji sadrži sumpor koji čisti membrane u stomaku, a zbog prisustva cvekle pojačaćete izgradnju sastojaka koji jačaju krv.

Pročitajte i  Postoji li zaista alergija na Wi-Fi?

VITAMIN C

Uzimanje samo jednog grama vitamina C tri puta dnevno eliminisaćete sve toksine nastale uzimanjem alkohola. Pomaže u izgradnji belih krvnih zrnaca koji su zaduženi za jačanje imuniteta i eliminiše acetaldehid, toksin koji ispuni telo posle uzimanja alkohola.

OMEGA 3 ULJA

Pre odlaska u krevet uzmite jednu kašiku omega 3 ulja ili u obliku pet kapsula. Omega 3 ulja su sjajan antiinflamatorni suplement. Tokom noći doći će do pozitivnih reakcija pa ćete se probuditi mnogo svežiji i bez mučnine.

5 čudnih lekova za mamurluk koji zaista deluju

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *