Brijanje pazuha – da ili ne? - Men`s Health

Brijanje pazuha – da ili ne?

Profesor Des Tobis, biolog Univerziteta Bredford u Velikoj Britaniji, otkrio je za Dejli Mejl da su dlačice na telu dobre i za muškarce i žene.

MALJAVIM MUŠKARCIMA RANE BRŽE ZARASTAJU?

Folikuli dlake su puni matičnih ćelija, koje su vitalne u zarastanju i isceljivanju kože i imaju povezanost sa krvnim sudovima, nervima i masnim naslagama.

Obrijan ili neobrijan pazuh – šta ih više privlači?

“Ukoliko uporedite ranu u unutrašnjosti čovekove ruke, gde su folikuli dlake duži i brojniji sa ranom na spoljašnjoj strani ruke, primetićete da će rana u unutrašnjosti ruke bolje zarasti zbog većeg broja matičnih ćelija i snabdevanja krvlju nasuprot drugih faktora”, kaže Tobis.

ĆELAVI MUŠKARCI SU U PROBLEMU?

Ovo su loše vesti za ćelave muškarce, koji imaju osetljiviju kožu glave i čije su rane osetljivije, teže zarastaju i moraju se više paziti sunca.

PRIRODNI MIRIS MALJAVIH MUŠKARACA ATRAKTIVNIJI LEPŠEM POLU?

Dlačice na telu mogu da imaju veliku važnost kod privlačenja suprotnog pola, budući da miris dlačica ispod pazuha posebno deluje na suprotan pol.

Saznajte: Žene mogu bukvalno da nanjuše muškarčine

“Kod drugih sisara, dlačice na telu su veoma važne u širenju mirisa, poput feromona, hemikalija koje privlače druge. Da li ih ljudi imaju previše pomalo je kontroverzna ideja, ali brijanje ispod pazuha može da bude potencijalni krivac što se mirisi ne rašire u vazduh tako brzo”, kaže Tobis.

Kako vam beli luk povećava šanse kod devojaka?

A.J.

Pročitajte i  Koliko treninga je neophodno ako želite jako i zdravo srce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *