Ovo je najzabavniji način da povećate plodnost - Men`s Health

Ovo je najzabavniji način da povećate plodnost

Za sve muškarce koji bi želeli da postanu očevi, najnovija istraživanja poručuju – imajte što više seksa. Naravno, neko bi pomislio da je logično da ćete uspeti iz više pokušaja, ali naučnici Univerzitetske bolnice u Londonu otkrivaju da bi muškarci mogli da utrostruče svoju plodnost ako bi imali seks dva puta u toku sat vremena.

Namirnice koje povećavaju plodnost muškarca!

Tipična stopa uspešnosti intrauterine inseminacije (tretman oplodnje, kad se uzorak sperme stavlja u vaginu) u toku istraživanja je bila šest procenata, a kada su muškarci dali drugi uzorak sperme u roku od sat vremena, stopa uspešnosti istog tretmana je bila veća za neverovatnih 20 procenata.

“Premda je ovo bila relativno mala studija verujemo da smo napravili veliki korak napred i mogli bismo da mnogo da potpomognemo oplodnju”, kaže autor studije Gulam Bahadur.

Neplodnost kod muškaraca: kako nastaje i kako se može sprečiti?

Rezultati su zaista bili impresivni: kada su doktori iskoristili drugi uzorak sperme koji su im ispitanici dali u roku od sat vremena, 15 žena je momentalno zatrudnelo, dok je još 10 žena zatrudnelo kada su drugi put pokušali oplodnju takođe drugim uzorkom sperme.

A.J.

Pročitajte i  Rokenrol za duži život

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *