Kako veličina testisa utiče na vaše zdravlje? - Men`s Health

Kako veličina testisa utiče na vaše zdravlje?

AKO IMATE VEĆE TESTISE…

Jedna studija iz 2013. godine, u kojoj je učestvovalo 2.800 muških ispitanika, otkrila je da muškarci sa većim testisima imaju veći rizik od srčanih oboljenja.

Takođe je otkriveno da muškarci koji imaju velike testise više konzumiraju alkohol i imaju visok krvni pritisak, kao i da češće doživaljvaju stres. 

Saznajte i 9 stvari koje svaki muškarac treba da zna o testisima

AKO IMATE MANJE TESTISE…

Jedna medicinska studija naučnika iz Danske otkrila je korelaciju između kvaliteta sna i veličine testisa. Ispitano je 1.000 muškaraca i posmatran je njihov raspored spavanja, navike i prekidi sna tokom noći, a zatim su merili veličinu njihovih testisa i broj spermatozoida.

Rezultati su pokazali da muškarci koji pate od insomnije i kasnije idu u krevet imaju niži procenat sperme za 29 procenata. Pored toga njihovi testisi imaju tendenciju deformacije za 1,6 procenata. 

MUŠKARCI SA MANJIM TESTISI SU BOLJI OČEVI

Ovo će vam možda zazvučati čudno , ali očevi koji imaju manje testise su privrženiji svojoj deci, otkrila je studija sa Univerziteta Emori u Atlanti. Oni su intervjuisali očeve i majke o odnosu sa decom,kao i koliko učestvuju u menjanju pelena, odvođenju dece u školu ili kod doktora. 

Vaši testisi: Uputstvo za čuvanje

Rezultati su pokazali da očevi koji su više uključeni u život svoje dece imaju manje testise. 

RAK TESTISA

Najefikasniji način da izbegnete ovaj problem je redovan samopregled. Rak testisa napada jedan ili oba testisa, tako što se pojavljuje u obliku sitne izrasline koja utiče na uvećanje testisa i uzrokujući težinu u mošnicama, bol u donjem delu stomaka i preponama.

Saznajte i Povećavaju li suplementi rizik za nastanak raka testisa?

Ovaj tip kancera pogađa sve starosne grupe muškaraca, a najčešće u dobi između 20 i 34 godine.

Pročitajte i  5 neočekivanih činioca koji mogu da unište vaše zube

Ako želite da uradite samopregled testisa, pogledajte ovde na koji način to možete uspešno izvesti.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *