4 načina da izbegnete prehladu - Men`s Health

4 načina da izbegnete prehladu

REDOVAN SAN

Redovan san je od velikog značaja za celokupno zdravlje, a pogotovo za imuni sistem. Ukoliko spavate manje od sedam sati, u tri puta ste većoj opasnosti da se razbolite u odnosu na nekoga ko redovno spava osam sati. 

Otkrijte i 5 načina da izbegnete prehladu

IZBEGAVAJTE DA JEDETE RUKOM KOJOM STE SE RUKOVALI

Pranje ruku je neophodno za adekvatnu higijenu i zdravlje, a ako želite da smanjite mogućnost prehlade, pobrinite se da na velikim skupovima izbegavate da jedete rukom kojom ste se rukovali. Na ovaj način ćete smanjiti verovatnoću da bakterije prenesete i unesete u svoj organizam. 

Saznajte i Šta bi trebalo da uradite kada vas “uhvati” prehlada?

BEŽITE OD LJUDI KOJI KIJAJU I KAŠLJU

Studija iz Sjedinjenih američkih država je otkrila da kapljice, koje obiluju bakterijama mogu da lete i do tri i po metara kroz vazduh. Stoga je veoma bitno da, ukoliko neko blizu vas kija ili kašlje, okrenete glavu na drugu stranu na 10 sekundi dok se vazduh ne raščisti ili da se udaljite od te osobe. Čak do 100.000 kapljica punih virusa se prenese u vazduh tokom jednog kijanja, a samo 30 je dovoljno da se zarazite. 

Otkrijte i Kako da prepoznate prehladu?

MENJAJTE POSTELJINU I ODRŽAVAJTE VLAŽNOST VAZDUHA

Kako biste sprečili širenje bakterije, menjajte jastučnicu jednom nedeljno,a ukoliko spavate sa osobom koja je već bolesna i zarazna, onda menjajte jastučnicu jednom dnevno.

Naučno je dokazano da virusi duže žive u hladnoj i suvoj okolini, pa je veoma bitno da održavate vlažnost vazduha kod kuće. Pustite da se kupatilo prirodno ohladi i da vlaga ispari u vazduh i ostavite otvorena vrata od kupatila nakon tuširanja.  

Pročitajte i  Jači libido i niži holesterol: Tikvice kao savršena hrana za muškarce

Grip vs prehlada: Simptomi i razlike

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *