4 načina da se rešite kašlja bez odlaska kod lekara - Men`s Health

4 načina da se rešite kašlja bez odlaska kod lekara

Dolaskom hladnog vremena počinje i sezona gripa i neugodnog kašlja. Ali kašalj nije nužno nusprodukt prehlade, on često nastaje usred problema sa alergijama, različitim oblicima astme, viška kiseline, pušenjem i okruženju sa suvim vazduhom.

Čak i neki lekovi, poput onih za regulaciju krvnog pritiska i alergija, mogu prouzrokovati hronični kašalj. U većini slučajeva nemoguće ga je kontrolisati, što može da bude prilično neprijatno i uznemirujuće.

Saznajte i Prirodni sirup za kašalj

OSTANITE HIDRIRANI

Infekcije respiratornog trakta dovode do prehlada i iritacije sluzokože. Višak sekreta se konstantno vraća u grlo iritirajući ga, što na kraju dovodi do kašlja.

Ispijanjem tečnosti uticaćete da se stanji deo sluzokože, kao i da se membrane služnice dodatno navlaže. Hidratacija je posebno važna tokom zime, jer zbog grejanja u zatvorenim prostorima dolazi do pojave suvog vazduha, koji takođe uzrokuje kašalj.

PASTILE I TOPLI NAPICI

Nakon što ste se pobrinuli da budete uvek hidrirani, probajte s pastilama od mentola, jer su one veoma efikasne kada je kašalj u pitanju.

Topli napici poput čaja s medom će takođe umiriti grlo i osloboditi vas neprijatnog kašlja.

Otkrijte i Ukusni napitak koji štiti od prehlade i povećava libido

TOPLA KUPKA I OSVEŽIVAČ VAZDUHA

Ako već nekoliko dana ne prestajete da kašljete, nije na odmet da se istuširate ili okupate toplom vodom. Ovaj vid terapije ne pomaže samo kod prehlada, već i kod dugogodišnjih alergija.

Osveživači vazduha su takođe veoma korisna stvar. U prostorima gde se greje, često dolazi do isušivanja vazduha, a vraćanjem vlažnosti u vaš prostor sasvim sigurno ćete smanjiti kašalj, ali budite oprezni da ne preterate jer će zbog viška vlage doći do pojave gljivica i bakterija u vašem prostoru.

KLONITE SE IRITANTNIH MIRISA

Pročitajte i  Evo šta će vam se dogoditi ako prestanete da jedete meso

Sigurni smo da volite parfema i različite sprejeve, ali neki ljudi su osetljivi na njihove mirise, koji iritiraju njihove sinuse, izazivajući dodatno lučenje sluzi koja na kraju dovodi do pojave hroničnog kašlja.

Pročitajte i Šta bi trebalo da uradite kada vas “uhvati” prehlada?

Najiritantniji miris za svako grlo je dim cigarete, pa vam svakako savetujemo, iz više razloga, da se rešite ove loše navike, jer pored iritantnog kašlja, konzumiranje nikotina može da dovede i do raka pluća.

Ukoliko i nakon primenjenih metoda, kašalj ne prestaje, obavezno se obratite lekaru.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *