Kako da s lakoćom ustanete iz kreveta i po kišnom danu? - Men`s Health

Kako da s lakoćom ustanete iz kreveta i po kišnom danu?

PRONAĐITE PRAVI ALARM

Tradicionalni budilnici ne odrade uvek posao kao što bi trebalo, a snooze dugme na telefonima nam čini više štete nego koristi i zato isprobajte nešto novo. Pronađite i kupite svetlosni alarm koji će vas umesto iritantnim zvukom buditi svetlošću. I ne zaboravite, nemojte da stiskate snooze.

Saznajte i Da li ton zvona utiče na buđenje?

SKLONITE ZAVESE I PODIGNITE ROLETNE

Odmah po buđenju širom otvorite i pomerite zavese, podignite roletne i pustite svetlost da obasja sobu. Sunčevi zraci smanjuju produkciju melatonina, hormona koji vas čini pospanima i na taj način ćete se mnogo brže razbuditi.

HIDRATACIJA

Popijte čašu vode sobne temperature odmah čim se probudite. Pored toga što će vam pomoći da se razbudite, sprečiće i da dirate snooze dugme na telefonu.

Saznajte kako previše spavanja utiče na vaše zdravlje

IZAĐITE NAPOLJE

Najbolji način da se razbudite jeste da odmah po buđenju izađete na svež vazduh i nekoliko puta duboko udahnete. Ako želite još bolji učinak onda nakon svežeg vazduha odradite nekoliko vežbica i bićete budniji nego ikada.

UNAPRED PRIPREMITE DORUČAK

Ako niste neko ko je pričljiv i veseo ujutro, razveselite sami sebe ukusnim doručkom koji ste pripremili veče ranije. Neka to bude nešto lagano i ukusno. Isto tako svi mrzovoljci bi trebalo ranije da pripreme šta će ujutro obući da im to ne bi stvaralo dodatni pritisak.

Otkrijte kako izgleda doručak najuspešnijih ljudi na svetu

POSTAVITE CILJ

Svakog jutra kad otvorite oči postavite sebi neki cilj koji želite da ostvarite tog dana. To ne treba da budu neke velike stvari već sitnice kojima ćete se radovati otkako otvorite oči. Bilo da je to odlazak u bioskop, na piće sa društvom ili gledanje omiljenog filma, nije važno, važno je da vas razveseli i natera da što pre otvorite oči i krenete u novi dan.

Pročitajte i  Brada otrkiva mnogo o vašem zdravlju

Izvor: Lifepressmagazin.com

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *