Mogu li vas lekovi učiniti pametnijim? - Men`s Health

Mogu li vas lekovi učiniti pametnijim?

Ukoliko se nadate da će ovako nešto biti dostupno u budućnosti i stvarnom životu, naučnici su odlučili da vas ne drže u neizvesnosti i odgovore na ovo pitanje.

Rezultati istraživanja pod nazivom “Trenutni smerovi u psihologiji“, pokazuju da postoji određen limit o mogućnostima inteligencije jednog čoveka, bez obzira na to koliko trenirate mozak i bez obzira na to da li je u nastanku posebna vrsta leka koja bi unapredila i ubrzala vaše sive ćelije.

Čovekova memorija, inteligencija i pažnja, kao i sve spoznajne moći su moguće do određenih granica, koje su nam oformljene tokom evelocijskog razvoja, objašnjava se u studiji.

Ukoliko žalite što nemate fotografsko pamćenje, razmislite još jednom jer istraživanja kažu da osobe koje se živo sećaju svega, često pate od dodatnog stresa jer ih loše uspomene mnogo duže proganjaju i često se ponavljaju u njihovom sećanju. Osobe koje nemaju ovaj dar, mnogo lakše zaboravljaju ove negativne scene i idu dalje.

Drugi primer govori o nedostatku pažnje, što je područje koje potpomažu  lekovi poput kafetina i ritalina i povećavaju efikasnost. Međutim, studije pokazuju da ovi lekovi pomažu isključivo osobama koje ne mogu da se fokusiraju, dok oni koji koriste ove lekove, a nemaju ovakav problem, zaparvo ugrožavaju svoje zdravlje.

Prema tome, ne brinite o razvoju super uma. Razmišljajte o održavanju lepote i oštrine onoga koji posedujete.

Pročitajte i  Rana dijagnoza je krucijalna: Izlečite rak pluća

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *