Ovo su dve najgore poze za spavanje! - Men`s Health

Ovo su dve najgore poze za spavanje!

SPAVANJE NA STOMAKU

Iako vam se možda čini da u ovom položaju istežete telo i leđa, zapravo spavanje na stomaku ima potpuno suprotan efekt koji ćete osetiti ujutru, nakon ustajanja iz kreveta.

Otkrijte i Sedmodnevni vodič za bolji san

U ovoj pozi vrlo je teško zadržati prirodni i opušteni položaj karlice. Isto tako, na ovaj način stvarate pojačani pritisak na prepone i ostale mišiće trbuha, nogu i ruku što nadražuje nervni sistem organizma i može dovesti do zatezanja i bolova u mišićima.

Slično je i s položajem glave koja je postavljena upotpunosti u stranu, čime su tetive zategnute, živci pritisnuti, što može dovesti do bolova u vratu te neočekivane glavobolje.

Otkrijte i Sve što treba da znate o insomniji

POLOŽAJ FETUSA

Iako je reč o položaju spavanja u kojem uživaju mnogi, pokušajte da napraviti male, ali velike promene u spavanju i izbegavajte ga. U položaju fetusa karlica je savijena u oblik slova C što nikako nije prirodno.

Isto tako, u ovom položaju pate i vaša kolena koja, ako su dugo savijena u istom položaju pogoršavaju cirkulaciju te izazivaju bolove u zglobovima.

Isto tako, ova poza spavanja pritiska dijafragmu i time otežava disanje. Pritisak na grudima može izazvati tup bol. Ova poza jedino je dobra i korisna za trudnice jer im smanjuje pritisak na trbuh i olakšava disanje.

Za bolji san: Najbolje doba dana za trening je…

Izvor: B92.net

Pročitajte i  Šta će vam se dogoditi ako svaki dan započnete napitkom od đumbira?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *