Kako da smanjite bolove u zglobovima na potpuno prirodan način? - Men`s Health

Kako da smanjite bolove u zglobovima na potpuno prirodan način?

 

U slučaju ozbiljnih problema sa zglobovima obavezno se obratite lekaru, ali vam određene namirnice mogu ublažiti blaže tegobe.

Ove namirnice imaju izuzetno blagotvoran uticaj na zdravlje zglobova, piše Stvar ukusa.

KURKUMA

Ovaj začin ima jaka antiupalna i antioksidativna svojstva.

Sipajte kašičicu kurkume u prahu i malo meda u čašu mlakog mleka. Pijte svakog dana.

Pre upotrebe ovog lekovitog začina konsultujte svog lekara jer kurkuma može da utiče na dejstvo određenih lekova.

Pogledajte i Mešavina ovih začina je odlična prevencija raka

JABUKOVO SIRĆE 

Ova namirnica pomaže u smanjenju bolova u zglobovima tako što eliminiše toksine iz zglobova i vezivnog tkiva. S obzirom da ima jak alkalizujući efekat, jabukovo sirće naročito prija osobama koje pate od artritisa. Pored toga, sirće je bogato magnezijumom, kalcijumom, kalijumom i fosforom.

Mlakoj vodi dodajte jednu do tri kašičice jabukovog sirćeta i malo meda. Ispijajte ovaj rastvor dva do tri puta na dan pre obroka. Pored toga, možete i bolno mesto jednom dnevno masirati mešavinom jabukovog sirćeta i maslinovog ulja.

Pogledajte i 5 načina da upotrebite jabukovo sirće

BELI LUK

S obzirom da je bogat sumporom i selenom, beli luk je odličan prirodan lek za sve koji pate od artritisa i bolova u zglobovima. Sumpor umanjuje bolove i upale, dok selen ima antireumatski efekat.

Zbog toga se preporučuje da svom dnevnom jelovniku obavezno dodate beli luk i tako konzumirate najmanje dva do tri čena belog luka dnevno.

Takođe, možete propržiti beli luk u susamovom ulju. Kada čenovi potamne, sklonite s ringle i procedite ulje. Kada se ulje prohladi, njime masirajte oko bolnog mesta i ostavite tako najmanje tri sata, pa isperite to mesto. To možete raditi dva puta na dan.

Pogledajte i Zašto beli luk treba da jedete isključivo na prazan želudac?

ĐUMBIR

Pročitajte i  5 neverovatnih dobrobiti semenki suncokreta

Đumbir je zahvaljujući antiupalnim svojstvima odličan prirodni lek protiv bolova u zglobovima i mišićima.

Pijte čaj od đumbira ili obogatite svoja jela mlevenim ili rendanim đumbirom. Čaj od đumbira se priprema tako što se komadić đumbira ostavi da ključa 10 u 220 ml vode, a zatim procedi. Ukoliko želite, ovaj čaj možete zasladiti medom.

Pogledajte i 6 razloga da đumbir postane deo vaše ishrane

KOPRIVA

Naučne studije su pokazale da kopriva može biti efikasan prirodni lek za ublažavanje bolova u zglobovima.

Stavite dve do tri kašičice suvih listova koprive u šolju vrele vode i ostavite tako 10 do 15 minuta. Procedite i pijte lekoviti čaj tri puta dnevno.

Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte lekara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *