Šta mesta na kojima izlaze akne otkrivaju o vašem zdravlju? - Men`s Health

Šta mesta na kojima izlaze akne otkrivaju o vašem zdravlju?

Mnogi alternativni lekari veruju da je pojava akni na određenom delu lica zapravo povezana sa nekim drugim zdravstvenim problemima, piše Kurir.rs.

Džon Sagaris, koji praktikuje kinesku alternativnu medicine, ističe da upravo po lokaciji akni i drugih dermatoloških nepravilnosti možemo da utvrdimo potencijalni zdravstveni problem.

Prema njegovim rečima, najmanji problem je srediti kožu, ali da bi trebalo obratiti pažnju da potencijalni problem na koji akne mogu da ukazuju.

Otkrijte koje namirnice izazivaju akne

ČELO

Kada je u pitanju ovaj deo lica, Džon predlaže da bi trebalo obratiti pažnju na ishranu. Za one koji su na dijeti ili nekom posebnom režimu ishrane, ovo je pogotovo važno. Svakako je zdravije jesti što manje industrijski obrađene hrane kao i smanjiti količinu masnoća.

OBRAZI 

Kada se pojave akne na obrazima, uglavnom je u pitanju stres i loš stil života. Takođe, mogu da ukazuju na problem sa respiratornim organima i alergije. Rešenje ponovo leži u ishrani. Potrudite se da unosite više zelenog povrća i pšenične trave, a smanjite unos mlečnih proizvoda.

Akne kod odraslih muškaraca: Uzroci i preventiva

USTA I BRADA 

Kada se ovde pojave određene dermatološke nepravilnosti, obično je uzrok stres. Veoma je važan san, relaksacija, hidratacija i naravno zdrava ishrana.

NOS

Loša ishrana i pogrešna dijeta mogu da dovedu akne na vaš nos. Slobodni radikali i hormonalni disabalans takođe mogu da dovedu do ovog neprijatnog problema.

Saznajte i Kako da sprečite iritaciju kože nakon depilacije

ŠTA BI TREBALO DA JEDEMO

Ako ne želite akne na svom licu, najbolje je da jedete bundevu, krastavce, dinje, lubenicu, celer, šargarepe, kupus, aloe veru, sočivo, smeđi pirinač, krompir, cveklu, paštrnak, papaju, kruške, višnje, trešnje, maline, kupine, zeleno lisnato povrće, mungo pasulj, mladi grašak.

Pročitajte i  Zašto je nar najbolji prijatelj zdravlja muškarca?

NE BI TREBALO DA JEDEMO

Izbegavajte industrijski šećer, mlečne proizvode, čokoladu, kofein, gazirana pića, orašaste plodove, semenje, školjke i masnu, prženu i prerađenu hranu.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *